Charm

Sep 07, 2010 01:23

Charm, het stond al langer op de 'to do' lijst, maar geen tijd, geld... Het bekende liedje! Tot er oudere LARPs begonnen af te lopen en er dus tijd was voor een nieuwe uitdaging.
Het idee was om met een groepje te gaan. Het is soms lastig om aansluiting te vinden in een langlopende setting als nieuwe speler zijnde, dus dan hadden we iets om op terug te vallen.
Het maken en bedenken van de outfits was geweldig. Heel veel lol om gehad. Helaas door omstandigheden niet m'n background optijd af gekregen en ingeleverd, maar omdat ik een jong en onervaren poppetje wilde gaan spelen was dit niet echt een struikelblok, zeker omdat ik al wel had bedacht welke spreuken ik wilde.

Het was mijn eerste keer LARPen op dit terrein en ik ben meteen een beetje verliefd geworden. Mooi bos, met veel diversiteit aan planten en dieren, en mooi water met een strandje. Heerlijk! Het grote grasveld was ook erg fijn.

Vrijdag kon ik door omstandigheden eerder de dag slecht in m'n rol komen. M'n gedachten waren ergens anders en dat zorgde er voor dat ik het plot dat ons besprong, in combinatie met wat gaten in onze basiskennis, niet echt kon hebben. Het kleine spel, het leren kennen van mensen in de groep, dat was erg leuk. Ben omdat ik niet in de weg wilde zitten op tijd gaan slapen.

Zaterdag voelde ik me al beter en vond m'n rol snel. Heb zelf en met ons groepje lekker ons ding kunnen doen. Het weer was ook een grote factor. Met het mooie weer totaal niet gehinderd in spelen. Heb ook kunnen spelen met veel nieuwe mensen. De costuums van iedereen (ook de NPCs) waren erg mooi, wat het spelen ook erg fijn maakte.
Vooral veel lol gehad met jong en naief zijn, het leren van elfs en het allemaal uitspreken en opschrijven in steenkolen engels, en het niet serieus nemen van al die zaken, want de wereld vergaat toch echt niet. Toch?
Ook mooie inleiding gehad tot de groep via ons priesterschap van Radon. Mooie visioenen gehad en lekker kunnen spelen met hoe jong en onervaren we met dit soort dingen.
Het hoogtepunt was toch wel de Seelie. Groot respect voor omdathetkan voor het neerzetten van zo'n eng, naar, maar toch een soort van onweerstaanbare aantrekkingskracht hebbende rol. Onze angst en wanhoop leverde mooi spel op en fantasties rare en vreemde keuzes. En een hoop interne dillemas, heerlijk emotioneel spel gehad.
Ook het dippen met vrienden de zaterdag avond was erg gezellig.

Zodag best brak door het weinige slapen en het opdoen van Jojo's verkoudheid. Maar lekker in de zon hangen deed veel goeds, en lekker los spel gehad met de elfen, hier en daar wat helpen met een spreuk, en langs de zijlijn kijken hoe langlopend plot werd opgelost. IC was ik totaal geschokt van hoe dingen gingen! Reality check voor m'n poppetje. Heel mooi om dat spel te zien van iedereen.

Heb me nu een goed beeld kunnen vormen van Charm. Heb me prima vermaakt. M'n karakter kan ik nu beter gaan uitwerken, nu ik na een keertje spelen een beetje weet wie ze is. Hopelijk zit ik de volgende keer ook beter in m'n vel zodat ik er 110% voor kan gaan vanaf het begin.
Iedergeval nu een grote after-LARP dip en een lekker doorzettende verkoudheid. Tijd voor veel slaap, 'cus I cant brain today, I've got the dumbs.
Previous post Next post
Up