(Untitled)

Apr 23, 2011 10:01

Yesterday evening Peter and I cooked for today. He made garlic soup (with 3 bulbs of garlic, it is actually a quite mild taste soup) and I made savoury muffins (with goat cheese, peas, artichokes and mint). This is the first time I made them so I am quite curious ( Read more... )

Leave a comment

wijsgeer April 26 2011, 10:22:52 UTC
hi, why does LJ do that? :-)

I'll give a shot at translating

soup:

1,2 l chicken stock
3 bulbs of garlic
6 twigs of fresh thyme
6 fresh sageleaves
1 bunch of parsley
2 laurel
1 pinch of saffron
3 egg yolks
3 spoons of olive oil
pepper and salt

- pour the stock in a big pot, add garlic (in individual gloves, cleaned!) and herbs and saffron and bring it to the boil and let it simmer for 40 minutes with the lid half on the pan.
-when all the garlic is soft enough press them into pieces with a wooden spoon. Bring to taste with pepper and salt.
- whisk the egg yolks in a heatproof bowl and add the olive oil drip by drip until it is one homogeneous mass.
Add 1 spoon of the egg mixture to the hot (but not bubbly boiling) and stirr. The pour the soup slowly into the bowl with the eggmixure under constant whisking.
That is it.

muffins:

* 250 gram zelfrijzend bakmeel - 250 gram selfrising flour
* 4 eieren - 4 eggs
* 1/2 theelepel zout - 1/2 teaspoon salt
* 125 ml warme melk - 125 ml warm milk
* 100 ml (goeie) olijfolie - 100 ml olive oil
* 100 gr zachte geitenkaas - 100 gram soft goat cheese
* 100 gram doperwten - 100 gram peas
* ui en knoflook - onion and garlic
* 8 blaadjes munt - 8 leaves of mint
* 4 artisjokharten op olie- 4 artischoke hearts on oil
* doosje kwarteleitjes - quails eggs (I didn't use these)

Kook de kwarteleitjes een minuut of vier, laat ze schrikken en pel ze.

If using quail's eggs boil them for 4 minutes, shock and peel them.

Fruit een uitje en een teen knoflook in wat olijfolie, voeg de doperwten toe en bak die een minuut of vijf zachtjes mee. Voeg zout, peper en een snufje chilivlokken of cayennepeper toe. Snij de artisjokken in stukjes en de munt in reepjes en doe ook dit alles bij de doperwten. Schep een paar keer om en zet het vuur uit.

frie onion and garlic in a bit of oil, ad peas, after 5 minutes add salt and pepper, bit of cayenne, artischokehearts (in pieces the size of peas), slices of mint. switch of heat.

Klop met een handmixer de eieren met het zout, schep met een lepel het bakmeel erdoor en doe scheut voor scheut de melk erbij. Zet dan de mixer weer aan en voeg al kloppend de olijfolie toe. Mix het deeg een paar minuten en spatel dan het doperwtenmengsel erdoor, plus de verkruimelde geitenkaas.

Whisk eggs and salt. Add flour bit by bit and when that is fully mixed bit by bit the warm milk, after that the olive oil. Whisk for a few minutes and ad than the pea mixture and the goatcheese into pieces

Zet papieren vormpjes in een muffinblik en vul ze met deeg. Stop in elk cakevormpje een eitje. Zorg dat ze helemaal kopje onder gaan, ze mogen niet boven het deeg uitsteken. Zet de cakejes 25 à 30 minuten in de oven (175 graden).

Put paper forms in muffintin and fill them with dough. Place a quailegg in each and make sure they are completely covered. bake them on 175 degrees celsius for 25-30 minutes.

Let me know if you make them!

Reply


Leave a comment

Up