Самогонщики)

Oct 09, 2011 20:39

Довго думав все прикидав виміряв)) скупляв усяке приладя, а всетаки сьогодні дійшло діло до першої варки домашнього пивця.
Ось мій нехитрий реманент колби, аерометр, пластикова бочка з саморобним фільтром і теплоізоляцією. Доречі бочка тримає температуру що треба за годину 2 градуси всьоголиш пропустила..
Засип солоду і бутлик для бродіння.
Нагріваємо 20 літрів водички. (закадром присутній молодший науковий співробітник ))) )
Водичка дішла 75 градусів заливаем в бочку (заторник) і засипаєм солод
Витримавши всі температурні паузи починаємо фільтрувати чесно кажучи недовіряв фільтру але все пішло класно тільки трубка трохи потекла на зєднанні.

Далі готували дріжі розброжували трохи сусла прокипятили і охолодили.
всипаем дріжі і потрохи калампоцяємо магнітну мішалку невспів доробити приходиться ручками) Дріжі потрохи просипаються
Тим часом фільтрування триває рекомендують струйку нетовще спічки у нас майже так і є хоча поначалу текло на повну трубку пришлось прикручувати краником)
Нафільтрували 22-23 літра сусла ставим на газ і кипятимо
Хміль для 3 засипів
Дріжі починають оживати
10 хвилин кипіня пройшло перша засим хмелю
Після завершення варки охолоджуем до 20 градусів в холодненьків ванні ))
ГОтуєм бутлик для бродіння і зливу сусла

Охолоджене сусло і дріжі готові до бою.

Заміряєм густину


Previous post Next post
Up