Чарівне Закарпаття

Sep 16, 2010 00:59




На День Незалежності ніхто не лишається на своєму звичному місці. Усі обов'язково кудись їдуть. Хто на море, хто на картоплю.
Я ці чудові вихідні провела у Закарпатті.
Зупинилися ми у Воловці. Наш готель знаходився досить далеко від центру, так що ми вже почали думати, а чи не в сусідньому селі Гукливе ми живемо. На щастя довгий шлях до готелю - це єдиний його недолік. Хороше місце з гарними номерами, смачною їжею у затишному ресторані коштувало лише 50 грн на добу з людини.
За 4 дні ми встигли досить багато:
- двічі піднялися на гору Темнатик (1343 м), що знаходиться одразу за селом,
- поїхати в село Подобовець і звідти піднятися на гору Гемба (1494 м) і подивитися на водоспад Шипіт,
- з'їздити у санаторій Сонячне Закарпаття, попити там смердючої але ну дуже лікувальної водички,
- побувати у дуже мальовничому санаторії Карпати, який раніше був мисливським замком графу Шенборна.

Гори Темнатик і Гемба знаходяться на горному масиві Полонина Боржава. Наступного року я хочу обійти усі гори цього маршруту, але ну дуже не хочеться тягати за собою важелезний наплічник. Вже обдумую, як пройти усе лиш за один день, щоб не нести з собою спальників і наметів :)

До цієї поїздки я дуже багато чула про водоспад Шипіт. І видно, що не я одна. Біля водоспаду була неймовірна кількість людей, і видно було, що метою життя кожного з них є попсове фото середньої якості на фоні цього водоспаду. Так що самого водоспаду розгледіти не вдалось. Треба туди їхати в менш популярний час.

Санаторій Карпати - це дуже красиве місце, яке варто відвідати. Величезні сосни і дуби, озеро посеред парку у формі Австро-Угорської імперії того часу, власний зоопарк з різними птахами, кроликами та косулею,  дві смішні свинки, що вільно пересуваються по парку і риють усе, що бачать. У архітектурі замку закладено символічну астрономічну структуру: кількість вікон у будинку - 365, відповідає кількості днів у році, 52 кімнати - кількості тижнів, 12 входів - кількості місяців.

Дуже мене порадували закарпатські таксисти. Ніхто з них не слухав шансону і російської естради - лише найпопулярніші і найсвіжіші закордонні хіти :)









Власне мисливський замок графа Шенборна




























Україна, мандри

Previous post Next post
Up