Плов

Jan 24, 2016 17:29




Цей рецепт мені колись надиктував таджик. Була така історія в житті. Десь в 2005 році,  під час літніх канікул в університеті, поїхав в Москву на роботу.  От там і зустрівяся з таджиками.  Можуть бути дискусії, так плов вариться, чи не так, що потрібно цибулі, тощо. Я плов варю так, як говорив мені таджик,  з деякими відхиленнями.
 Таджики не їдять свинини, тому вони варили плов з курячого мяса, з бараниною було якось туго в Москві, а в себе дома вони варять з баранини.
Я ж варю плов з свинини, рідко з курятини.
1.Отже, на плов нам потрібно: морква, рис, мясо, олія,  сіль, перець.


2. В моєму випадку кількість інгредієнтів була досить умовною. М'яса я використав 0,5 кг, з власного досвіду можу сказати, чим більше м'яса, тим смачніший плов:)
Пів кілограма моркви і стільки ж рису. До вибору рису потрібно підходити ретельно, щоб в кінцевому випадку не вийшла рисова каша(як у моєму випадку).
Рис вище на фото, я не рекомендую використовувати. Однак ця "ретельність" стосується лиш рису в Україні, за кордоном жодного разу в мене не виходила каша, плов був завжди розсипчастий.
Перед початком рис заливаємо теплою водою і даємо постояти.


3. В цей час ріжемо м'ясо.


4. Чистимо моркву.


5. Тремо її.


6. Наливаємо 150 грамів олії і нагріваємо її.


7. Засипаємо м'ясо і легко обжарюємо його.


8. Далі засипаємо моркву. З цього часу нічого не перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушимо на протязі 7-10 хв.


9.


10. З верху на моркву засипаємо рис, який ми замочили раніше.


11. Зверху рис заливаємо водою. Вода має вкривати рис на 1-2 см.


12. Потрібно контролювати випаровування води, щоб рис не був сирий і щоб не пригоріло м'ясо. Коли вода випарувалась, а рис зварився, все перемішуємо і ще тримаємо декілька хвилн на вогні.


13. Плов готовий. В даному випадку, це схоже більше на кашу - рис злипається. Тому, ще раз наголошую на ретельному виборі рису для плову. На базарі легше купити. А в магазині ніхто нічого не порадить. Рис має бути довгий. Також важливим є вибір каструлі.


Смачного.

Їжа, фото, плов

Previous post Next post
Up