gesellie sangria kan zo ranzig zijn ligt er zo aan hoe je het maakt je wordt er idd erg dronken van ik herinner me vaag een feestje in utrecht met gratis Sangria ;-) zoete bek en koppijn!
hehehe... hoe je het maakt? gewoon, puur uit het kartonnen pak! :-) nah, je kan het natuurlijk feestelijk opleuken met vruchtjes. Dat zou ik lekkerder vinden denk ik. Je kan er dronken van raken omdat je niet echt in de gaten hebt dat je alcohol aan het drinken bent. Je slaat het gewoon achterover en vraagt alweer de volgende. Ik ben net zo van de zoete alcohol maar dit is wel lekker fris.
Het is rode wijn op smaak gebracht met vruchtjes, meestal sinaasappel, aangevuld met suiker of honing en kaneel. Soms wordt de sangria extra licht en fris gemaakt door toevoeging van koolzuurhoudend mineraalwater. Meestal wordt er extra alcohol aan toegevoegd, bijvoorbeeld likeur of brandewijn.
Schil de sinaasappel zo dat de schil heel blijft; bewaar deze als garnering. Snij de sinaasappel en de appel in partjes, de citroen in dunne schijfjes en doe deze met de suiker in een grote schenkkan. Voeg de sinaasappellikeur, cognag en rode wijn toe en roer het geheel goed door. Laat de sangria goed koud worden in de koelkast. Voor het serveren het spuitwater en eventueel wat ijsblokjes toevoegen. Hang de sinaasappelschil over de rand van de kan.
Comments 8
sangria kan zo ranzig zijn
ligt er zo aan hoe je het maakt
je wordt er idd erg dronken van
ik herinner me vaag een feestje in utrecht met gratis Sangria ;-)
zoete bek en koppijn!
Reply
nah, je kan het natuurlijk feestelijk opleuken met vruchtjes. Dat zou ik lekkerder vinden denk ik.
Je kan er dronken van raken omdat je niet echt in de gaten hebt dat je alcohol aan het drinken bent. Je slaat het gewoon achterover en vraagt alweer de volgende. Ik ben net zo van de zoete alcohol maar dit is wel lekker fris.
Reply
Reply
Benodigdheden
1 fles rode wijn
1 dl cognac
1 dl sinaasappellikeur
½ liter spuitwater
1 sinaasappel
1 citroen
1 appel
150 gram suiker Bereiding
Schil de sinaasappel zo dat de schil heel blijft; bewaar deze als garnering.
Snij de sinaasappel en de appel in partjes, de citroen in dunne schijfjes en doe deze met de suiker in een grote schenkkan.
Voeg de sinaasappellikeur, cognag en rode wijn toe en roer het geheel goed door.
Laat de sangria goed koud worden in de koelkast.
Voor het serveren het spuitwater en eventueel wat ijsblokjes toevoegen.
Hang de sinaasappelschil over de rand van de kan.
Reply
in frankrijk alles naast de tent uitgebraakt!
en de buren de volgende dag maar kijken welke van de twee
er 's nachts zulke weerzinwekkende geluiden maakte hihi
Reply
Goed zo! náást de tent met die rotzooi! Hebben jullie niet stiekem de volgende ochtend de tent 10m verderop geplaatst?
Reply
Leave a comment