SINS hotrodshow te antwerpen

May 03, 2007 16:39






Met andere woorden: Ik kan niet meer wachten en zal de andere foto's een andere keer posten. Voor nu de foto's die ik heb gemaakt. Vooral genomen in de hal waar ik exposeerde. De andere hallen hadden weinig wat me intresseerde. Veel plastic bodykits en meer audio dan auto. En foeilelijke airbrush artists... (edit: hun kunstwerken waren óók voornamelijk lelijk...)

Onze hal daarentegen bood ruimte aan SINS, de show van de SCRAPERS. (SINS is een apart georganiseerd onderdeel van het overkoepelende STARS ON WHEELS.) Met in onze hal dus veel aandacht voor nostalgic hotrods en customs, zoals we die kennen uit de '30s '40's 50's én 60's. Veel Matte lak, maar ook veel Metalflake(glitterlak). Veel pinstriping, en redelijk wat originaliteit. Originaliteit in de vorm van Volkswagen-hotrods. De overige hotrods waren mooi, natuurgetrouw, echt, maar... natuurlijk ook letterlijke kopieen van hotrods van weleer. Of, van de huidige retrotrend van tegenwoordig. De spirit is wel okee: "Built, not bought". Hoewel een groot aantal toch helaas per trailer vervoerd werden. De scrapers hadden als doel gesteld dat ze rijdend moesten komen en dat ze anders zelf niet mochten deelnemen aan de show. Met ouwe auto's rijden is vragen om problemen, laat staan met zelfgebouwde... Zo stonden er verschillende langs, of zelfs midden op de (snel)weg met panne. Goeie motoren ook. Naast juiste bobbers ook meesterlijke retromachines, die een fifties uitstraling hadden maar door de slickness heel futuristisch oogden. Helaas kun je al deze dingen pas optimaal waarderen als je de creativiteit, inventiviteit, en het ambachtelijkmeesterschap herkend. Eigenlijk zou ik naast de hotrods foto's moeten plaatsen van wat deze frankensteins ooit waren geweest. Let bijvoorbeeld op de grille van de groene metalflake T-Ford hotrod uit 1923(?). Die is van een Ford Edsel uit, pak em beet, 1958(?). Daar hou ik nou van: "Making a delicious meal out of leftovers nobody wants..."
;-)

Genoeg gezever, hier zijn ze dan. Met speciaal voor Stas en Bram een heel subtiele lelijke eend. Die bij nader inzien ineens niet meer zo lelijk was ;-)






















Jammer wel, al die potentiele wagens, maar alles statisch. Het einde van de show met het uitrijden van de hotrods was dan ook geweldig. Brullende motoren en rokende banden (een beetje dan;-) in de hal. De ontzettend 50's aandoende foto van de rode pick-up met michelle inpantervel is de start-still uit een filmpje. Maar ik weet niet hoe ik zo'n ding op youtube krijg....

...maar damn... ik mis een foto van de auto van de ex van Michelle... Die heeft op mij denk ik wel de meeste indruk gemaakt. Vanwege het feit dát je (nog) kon zien wat er aan gedaan was om dat alles in blank metaal was.

Dusss...
Zoals gezegd, even nog weinig foto's van mensen en het feest, maar dat komt nog wel. Het vlees wat hier wel te zien is is van (in volstrekt willekeurige volgorde):
Sanne, Mario, Michael, Gouasse, Maureen, Michelle, Sylvia, Ursulla, Errol, Erik, de zaterdagochtendkat, en mij.

michelle, art, familie, sins, hotrod, antwerpen, bike, expo, mario, sylvia

Previous post Next post
Up