if we could see tomorrow.. ох, ла-ла... троянди в ґверах..

Sep 22, 2010 23:46


Завтра в Бєлграді відбудеться концерт знаменитого американського хард-рок гурту Guns N' Roses (Ґвери і Троянди), заснованого в 1985 році у Лос-Анджелесі, Каліфорнія (LA, CA) співаком Екслом Роузом (W. Axl Rose/Axl Rose-анаграма Oral sex/ - William Bruce Rose, Jr.)/вокал/, гітаристами Іззі Стредліном ((Izzy Stradlin)/ритм-гітара/, Трейсі Ганзом (Tracii Guns)/соло-гітара/,Оле Байхом (Ole Beich)/бас-гітара/ та ударником Робом Ґарднером (Rob Gardner). Дебютував у 1986 з міні-альбомом Guns N' Roses, здобув всесвітню популярність з виходом Appetite for Destruction(«Схильність до руйнування») у 1987 році, який очолив хіт-парад Billboard 200 (став самим продаваним дебютним альбомом в історії зі своїми 20 мільйонами копій (18 мільйонів копій, проданих тільки в Сполучених Штатах). Успіх був закріплений світовим турне і двома альбомами Use Your Illusion I (Користай з своїх ілюзій) та Use Your Illusion II у 1991 році. Це одна з найуспішніших рок-груп, загальний тираж проданих записів якої оцінюється в 100 мільйонів екземплярів(хто лінується прочитати про гурт у вікі англійською, тому для зручності українською або ж російською). За час існування склад колективу неодноразово змінювався і на даний час це вже є гурт New Guns N' Roses).

Guns N' Roses видали шість студійних альбомів, один кавер альбом, один концертний альбом, дві ЕР збірки, два міні-альбоми, три відео альбоми (DVD), двадцять два синґли і сімнадцять музичних відеокліпів. Загальний тираж проданих дисків гурту складає 100 мільйонів копій в усьому світі (46 мільйонів у США.) Більш 10-ти років гурт пропрацював над платівкою Chinese Democracy, яка вийшла в світ 23 листопада 2008 року. Альбом заборонили в Китаї, за повідомленнями через натяк (у назві основного треку) на критику уряду Народної Республіки Китай, і посилання на Гонг Falun. Комуністичний уряд, сказав (через контрольовану державою газету), що це «направляє його вістря спису на Китай»...

Більше про гурт ви знайдете самі, якщо вас зацікавило, а я додам ще парочку ютубівських кліпів. О, ще таке - дискографію гурту знайдете теж у вікіпедії (Guns N' Roses discography / Дискография Guns N' Roses)

image Click to view



image Click to view



image Click to view



image Click to view



image Click to view



image Click to view



image Click to view



image Click to view



Все ж таки вирішив дати коротеньку довідку про гурт в стилі "галопом-по-європі":

Отже, як ми вже знаємо, засновниками однієї з найбільш скандальних хард-рок-груп 80-х є Ексл Роуз ( Axl Rose - анаграма Oral sex) (справжнє ім'я Вільям Бейлі - William Bruce Bailey/Rose, Jr.)/ народився 6 лютого 1962, Лафайєт, США/ Lafayette, Indiana, US) і Іззі Страдлін ( Izzy Stradlin - справжнє ім'я Джеффрі Ісбелл - Jeffrey Dean Isbell, р. 8 квітня 1962, Лафайєт, США/ Lafayette, Indiana, US). Вокаліст Роуз (почав співати у віці п'яти років у церковному хорі), зустрів гітариста Страдліна в Лос-Анджелесі в 1984 році. Там вони сформували свою рок-групу, названу спочатку "Rose", а потім перейменовану в "Hollywood Rose". Через деякий час до чувака приєдналися Трейсі Ганз ( Tracii Guns - справжнє ім’я Tracy Richard Ulrich, народився 20 січня 1966 року в Лос Анджелосі, Каліфрнія/ Los Angeles, California, U.S.) і Роб Гарднер Rob Gardner з LA Guns та Оле Байхом (Ole Beich - 1955 р. н. - загинув/втопився посеред Копенґаґена 16 жовтня 1991 р.), і проект був перейменований ще раз тепер вже остаточно в "Guns N'Roses". Однак Трейсі і Роб довго не протрималися в групі і були замінені двома членами місцевої команди "Road crew", ударником Стівеном Едлер (р. 22 січня 1965, Клівленд, США) і гітаристом Слешем (справжнє ім'я Сол Хадсон, н. 23 липня 1965, Сток-он-Трент, Англія), сином модельєра та дизайнера обкладинок музичних дисків. Склад "Guns N'Roses" був доукомплектований басистом Даффом Маккаганом (справжнє ім'я Майкл Маккаган, н. 5 лютого 1964 Сіетл, США).

Після туру по Штатах в 1985 "Guns N'Roses" випустили реліз "Live?! Like A Suicide", на незалежному лейблі "Uzi / Suicide". Це привернуло інтерес з боку критиків і записуючих компаній і в 1986 "Ґанзи" підписали контракт з "Geffen records", яка перевидала їх EP в наступному році. Протягом 1987 вони інтенсивно гастролювали, хоча апетит групи до самознищення став очевидним, коли був прийнятий Фред Коурі з "Cinderella", щоб тимчасово замінити Едлер, після того, як останній зламав собі в бійці руку. У лютому 1988 був витіснений з групи Роуз, правда, потім протягом трьох днів відновлений.

Їхній дебютний альбом "Appetite for destruction", був проданий тиражем 20 мільйонів копій у всьому світі і досяг № 1 у США роком пізніше після його виходу. Композиція "Ласкаво просимо в джунглі" використовувалася в якості саундтреку Клінтом Іствудом до свого фільму "Мертва водойма", увійшла до Топ 30 у Британії. Регулярні живі шоу групи в США і Європі постійно супроводжувалися інцидентами, особливо, коли два фани загинули в результаті безладів на фестивалі "Монстри року" у 1988. У 1989 був випущений альбом "GN 'R Lies", що став офігенним хітом по обидва боки Атлантики, так само як і сінґли "Sweet Child O' Mine '" (присвячений Ерін Еверлі, доньці Дона Еверлі, - подрузі Роуза, згодом стала його дружиною), " Paradise City " та " Patience ". У 1989-90 існування "Guns N'Roses" скрашували всякі інциденти з наркотиками, п'янками та порушеннями громадського порядку. Страдлін, наприклад, міг запросто публічно помочитися в літаку, Слеш і Маккаган крили всіх матом на телепередачі присвяченій врученню музичних премій, а Роуз постійно сходився-розходився з Еверлі. У вересні 1990 Едлер був замінений Маттом Сорумом (н. 19 листопада 1960 року, Міссіон Віеджо, США) з "Cult". Також для участі в турі 1991 був доданий Діззі Рід (клавішні).

У вересні гурт випустив широко розрекламовану пару альбомів, "Use Your Illusion I" і "Use Your Illusion II". Далі були хітові сінґли, "You Could Be Mine" (з "Термінатор II") і "Don't Cry". Пара "Ілюзій" негайно зайняла дві верхні позиції в чартах "Billboard". У 1991 Іззі Страдлін був замінений Джілбі Кларком (ex - "Kill for thrills"). Тим часом, репутація Слеш росла і він став з'являтися в записах Боба Ділана і Майкла Джексона, а також прийняв участь в альбомах Мадді Уотерса. Згодом він замутив власний проект "Slash's Snakepit".

У той час як обидва з їхніх попередніх альбомів залишалися в чартах США, продаючись більше ніж по чотири мільйони копій кожен, тільки в кінці 1993-го у "Ґанзів" з'явився новий матеріал. Це був "The Spaghetti Incident" - збірник кавер-версій на панківській основі таких груп як "Nazareth", "UK Subs", "Fear" і ін Приблизно в цей же час Маккаган випустив свій дебютний сольник. У 1994 з групи був вигнаний Кларк, який дозволив собі публічно паплюжити Роуза. Його замінив Пол Х’юдж, колишній шкільний кореш Роуза. Першим записом Х’юджа з "Ганзами" була кавер-версія з "Rolling stones" "Симпатія до диявола" - з саундтрека до фільму "Інтерв'ю з вампіром". Однак Х’юдж ненадовго затримався в групі і був замінений Закк Вайлдом, якого у свою чергу незабаром теж було вигнано з групи, так і не встигнувши зробити з ними жодного запису.

У травні 1995 на місце другого гітариста повернувся Страдлін, але до кінця року Слеш і Роуз знову подерлися-пережерлися і ніяких записів гурт так і не зробив. Сорум і Маккаган, тим часом, об'єднувалися з гітаристом Стівом Джонсом і паралельно замутили проект "Neurotic Outsiders". Слеш оголосив про відхід Роуза в листопаді 1996, хоча ця ситуація була повністю змінена в лютому 1997, коли Роуз, ймовірно купив права на використання назви "Guns N'Roses". Пізніше, це було підтверджено вербуванням Робіна Фінка з "Nine inch nails" для заміни Слеша. У листопаді 1999 Роуз здивував всіх, включивши металевий трек "Oh My God" в саундтрек до фільму "Кінець днів". На початку 2001 року "Ґанзи" в оновленому складі з'явилися на фестивалі в Ріо, де були зустрінуті з великим захопленням. Однак, подальші призначені тури були скасовані один за іншим.

Ось і все на цей раз. Лірику (не тільки оригінальну, а й переклади) знайдете в нетрях.

hard rock, gun n' roses, memory, music

Previous post Next post
Up