Велодень. Вінниця. 2016.

May 28, 2016 21:28



Трохи розбавлю літаки велосипедами і в якості експерименту напишу звіт українською мовою. Звіт присвячений щорічному Велодню, який синхронно проходить в багатьох містах України і в тому числі у Вінниці. Велодень 2016-го року на мій погляд був наймасовішим у порівнянні з минулими роками. Збільшується кількість учасників, покращується організація і стає все цікавіше. Отож, запрошую вас поринути у Велодень, яким його побачив я.

1. Для мене все розпочалося у 9-й ранку, коли я вирушив на західну околицю Вінниці, де збирали групу з району Вишенька, щоб вирушити у центр. Цього року з віддалених районів йшли окремі організовані колони велосипедистів. Вели колони досвідчені маршали, які провели інструктаж перед відправленням, що ви й бачите на фото.


2. Їдемо по вулиці Келецькій займаючи лише одну смугу. Суботнім ранком дороги порожні, тому їхалося легко і бадьоро. Цікаві тіні виходять проти сонця.


3. Група студентів Донецького національного університету, який зараз евакуйовано до Вінниці долучилися до заходу з прапором свого ВУЗу. Це ми вже спускаємося по вулиці Пирогова в районі обласної лікарні імені Пирогова.


4. Площа Гагаріна з сьогоднішнього дня закрита на масштабну реконструкцію на все літо. Ми ще встигли проїхати, але авто вже не пускають.


5. Центральна вулиця Соборна єдина у Вінниці де ще частково залишилася бруківка. Шкода, що інші центральні вулиці вже давно закатані в асфальт. Бруківка додає місту колориту.


6. О 10 ранку прибуваємо на Майдан Незалежності. До старту ще ціла година. Чекаємо поки зберуться всі охочі.


7. Воні ніби питають: "А ти вже зареєструвався?". Всі охочі могли реєструватися, щоб отримати номерок за якими потім розігрувалася лотерея. Я собі обрав авіаційний номер 225 заздалегідь.


8. На фото можна знайти літак і мотивувальний напис "Ride or die".


9. Маршали проводять нараду перед стартом. На табло вже справжня літня температура тому пропелер на спині дуже корисний.


10. Олександр Царевський розповідає правила участі у Велопараді.


11. Всі уважно слухають.


12. Об 11:00 поліція перекриває Соборну і ми вирушаємо. Саме в цей момент я зрозумів, що нас дуже багато. Колона вже вирушила, а нові учасники все йшли і йшли з Майдану Незалежності. Це добре видно на першому фото.


13. Це ми вже проїхали Соборну і знову на площі Гагаріна. Через тиждень тут вже не буде трамваїв аж до кінця літа. Сподіваюся ремонт зроблять якісно і перекриття такого важливого транспортного вузла того варто.


14. Їдемо по вулиці Пирогова.


15. Які цікаві бувають конструкції велосипедів. Такий варіант для міста мені подобається.


16. В колоні їхали і зовсім юні велосипедисти.


17. Рухаємося вулицею Келецькою.


18. Підйом по Барському шосе. По дорозі їхати дуже легко завдяки новому асфальту. В цілому якість доріг дуже добра на відміну від тротуарів.


19. Патріотична велородина - правильне виховання.


20. На фото попереду мене десь 2/3 колони.


21. А це вже ми завершуємо пробіг містом і повертаємо у Центральний парк. Поліція веде автомобілі одразу за хвостом колони, щоб зменшити затримку транспорту.


22. Їдемо алеями парку біля стадіону.


23. Загальне фото на Фонтанній площі. Всі на жаль не помістилися, бо нас було дуже багато. Вже треба або широкоугольний об'єктив, або якийсь квадрокоптер, щоб знімати згори.


24. Площа була поділена на локації, де проводилися різні змагання. Ця частина біла найголоснішою, бо тут змагалася малеча.


25. Безкоштовна діагностика велосипедів від магазину "Велохаус".


26. Змагання на самого повільного велосипедиста. Потрібно було останнім проїхати дистанцію.


27. Змагання "Змійка".


28. Найбільш динамічне і видовищне змагання - перегони на дитячих велосипедах.


29. Як видно з цих двох фото учасники використовували різні способи посадки - сидячи, стоячи і як справжні дядьки.


30. Нагородження переможців і призерів у різних змаганнях.


31. Найсолодший конкурс - поїдання банана сидячи на велосипеді.


32. Організатори вручають призи іншим організаторам і волонтерам. Мені теж перепало за мої фоторепортажі - тепер в мене є знижки у всіх найбільших веломагазинах Вінниці.


33. Конкурс вишиванок. Перемогу здобув найменший учасник на ім'я Герман.


34. Лотерея за номерами учасників. В цій справі мені традиційно не щастить, тому я фотографував інших щасливчиків.


35. На завершення вручили почесні грамоти спонсорам Велодня.


36. Завершився Велодень концертом від місцевих гуртів.


Підсумовуючи репортаж хочу подякувати всім причетним до організації! Чекаю наступних велозаходів.

мои фото, велопробег, Винница, Украина, велосипед

Previous post Next post
Up