Мова титульної нації vs мова окупанта. Творчість Костянтина Степового.

Feb 27, 2016 21:45

Блудив сьогодні по мережі і надибав на сторінку ось цього вельмишановного пана Костянтина Степового. Він, як і я, обурюється сучасним станом справ на мовному фронті і в свій оригінальний спосіб доносить до читачів свої думки. Цим я і вирішив поділитися з вами.

Розмовляв з "етнічєскім укрАінцем". Поцікавився у нього, що означає етнічний? З' ( Read more... )

Leave a comment

Comments 24

ext_3591572 April 13 2016, 23:58:39 UTC
Я, мабуть, не українець. Жодна пікча не посміхнула. Це взагалі - кумедно, або тільки я вважаю це "вишиватою"?

Reply

vnukbanderivca April 14 2016, 04:15:00 UTC
Та тут не цирк, щоби людей смішити. Так що нічого дивного немає. Хоча водночас Вам здається це кумедним. Оце вже дивно.

Ви можете вважати це хоч лайном собачим: поки Ваша думка не аргументована - толку з неї нуль цілих нуль десятих.

Reply


alexsouth April 14 2016, 06:42:45 UTC
Мова окупанта... Це хибна логіка. Україна століттями виборює незалежність, та хіба можна казати, що укрїнська - це мова рабів? Або, ще гідкіше: "Знаю підарів, які розмовляют українською. Українська - це мова підарасів?". Не треба порівнювати не те, не з тим - на користь третього.

Reply

vnukbanderivca April 14 2016, 06:48:02 UTC
Ви можете думати і вважати як вам заманеться, що не відміняє того, що для України російська, це нав'язана метрополією мова. Мова окупанта. Підарастичні інсинуації залиште при собі будь ласка.

Reply

alexsouth April 14 2016, 07:22:54 UTC
Нав'язування метрополією відбувається (відбувалося) не лише мови, а й методів і цілей державного управління, трактування історіі, ідеології та економічних зв'язків. Ми маємо справу з СИСТЕМОЮ. І відокремлювання з цієї системи тільки мови - є небезпечним спрощуванням, яке призведе до приховування справжніх механізмів поневолення соціуму і стане "каменем спотикання" між людьми. Пояснювати треба небезпеку саме СИСТЕМИ, бо ніякий окремий елемент системи не має тих характеристик, що має система в цілому.

Reply

vnukbanderivca April 14 2016, 07:34:10 UTC
Тут Ви праві. Проте ніхто нічого не відокремлює. Просто кожен має займатися своєю справою. Я займаюсь мовним питанням, хтось - вибілюванням історії і тд. А хтось хай займеться системним підходом до визволення України з московитського ярма.

Reply


Leave a comment

Up