Перебуваючи у Німеччині я побачив мапу броварень країни.
Тоді подумав: «А чому б не зробити щось подібне в України?». Зараз вже є ідея створити подібне вже лише по Донецькій області. І останні поїздки підтверджують те, що у провінції можуть варити якісне пиво і таких місць чимало.
У найстарішому місті регіоні - Артемівську (а колись «Бахмуті») ми за порадою тамтешніх потрапили до броварні «Медяная бочка» (чомусь на вивісці скромна назва «Бар».)
1.
Совок зовні всередині перетворився на справжній ресторан з колоритним інтер’єром: щось середнє між пабом та мисливським будиночком.
2.
Бра на стінах (за якими, до речі і вариться пиво) створюють затишну атмосферу.
3-4.
Дуже, дуже непогано. Не очікував такого побачити у провінції та ще й у промисловій зоні. Видно, що робили з душею.
5.
Пиво просто чудове. Доказом цього може бути висока піна, коли нам його наливали. Нашим закордонним друзям хмільний напій теж сподобався. Вони, до речі, казали, що можна організувати пивний тур по області для англійських фанатів :-) Чув, ніби англійці довго не затримувалися у Юзівці (Донецька до 1924 року), адже спивалися, бо вартість пива у порівнянні з їхніми прибутками була просто мизерна.
6.
У броварні 5 видів пива. Одначе не все воно є у наявності. Мені оксамитове припало до душі! До того ж приємна несподіванка - ціна. Для порівняння у Донецьку у «Юзівській» півлітра коштують 29 гривень, а у «Старгороді» - 22.
7.
Люблю такі броварні як «Медяная бочка», адже тут, як мені здалося, роблять для своїх, а не ставлять виробництво на потік задля комерційних прибутків.
І ще - це не реклама, а популяризація цікавих місць області.
Сюди можна заїхати дорогою з Соляних шахт чи Заводу шампанських вин.
Рекомендую по темі Донецької області: