Як дістатися з Донецька до Будапешту за 415 гривен

Jun 24, 2013 22:24



Угорський парламент. Фото: Влад Беспалов

Продовжую руйнувати стереотипи українців, що подорожувати закордон дуже дорого. Часто-густо це обходиться дешевше, ніж поїздки до сусідньої Росії.

Якщо за плацкарт до Москви треба викласти близько 730 гривен, то за суму половину меншу з Донецька можна дістатися Будапешту.

Як?

Найкраще, як показує досвід, квитки на лоу-кост Wizzair слід брати приблизно за 2 місяці до вильоту. Саме у цей час найбільш приваблива ціна на переліт.

До того ж, частенько авіакомпанія проводить акції. Остання кампанія була -20% на всі перельоту на всі напрямки.

Саме у 20-х числах березня на сайті Wizzair була подібна промоція. Оскільки я прямував квиток до Словенії, то мій вибір пав на рейс Київ - Будапешт. Я вибрав дату - 25 березня Ціна була ну дуууже заманлива! Всього лише 309 гривен! Втім, я вирішив трохи порозмислити і взяв тайм-аут на півгодини. Поки я думав цей недовгий час, вартість квитка стрибнула на 70 гривен - до 380.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ділюся досвідом: Як за 300 гривень доїхати з Донецька до Вільнюса. Оновлено

Тепер я не став зволікати і за допомогою платіжної картки взяв квиток (який роздрукував і просто показав на стійці реєстрації при посадці - більше нічого не треба було).

Квиток на поїзд Донецьк - Київ теж брав через мережу за пару тиждень до відльоту. Якого дідька стояти у черзі? Проїзний квиток обійшовся мені трошки дорожче 100 гривен (квитки у останніх вагонах у будній день дешевше на 25%). Більше детально про це тут >>>

Благо, з нещодавного часу на поїзд «Донбас» немає необхідності роздруковувати квиток перед посадкою у касі - достатньо просто показати провіднику роздруківки, що прийшла Вам на електронку.

Отже, виїзд нічного поїзду зі столиці Донбасу ввечері, а прибуття до столиці вранці наступного дня.

Літак (до речі, новий AirBus) Київ - Будапешт відправлявся з аеропорту о 15:35. Тобто, треба бути у «Жулянях» о 14-й. У вас ще є кілька годин, щоб поснідати та прогулятися по Києву.



Сам переліт з Києва займає півтори години. Фото: Влад Беспалов

До Будапешту ми прилетіли за півтори години. На паспортному кордоні я стов хвилин з 20.



Аеропорт Будапешту знаходиться у межах міста. Фото: Влад Беспалов

Порівняйте такий комфорт із поїздкою на старих автобусах та простоювання на кордоні по кілька годин, тим паче серед ночі.
І все це за суму, дорожчу за літак!!!

Єдиний мінус - рейс Київ - Будапешт - Київ обслуговують угорське відділення Wizzair і тому, згідно з європейських правил багаж не врахований у вартість (дозволено проносити тільки ручну кладь вагою до 10 кг, а туди вже не покладеш продукти чи інші речі).
За багаж (до 32 кг) я доплачував 170 гривен.

До речі, автобус з аеропорту Будапешту до центру коштує близько 10 гривен.

Давайте порахуємо остаточну суму для економ-варіанту:

• 100 гривен поїзд Донецьк - Київ
• 5 гривен маршрутка до Жулян
• 300 гривен літак Київ (Жуляни) - Будапешт
• 10 гривен проїзд з аеропорту до центру Будапешту

Виходить 415 гривен і у дорозі 20 годин (разом з прогулкою по Києву).

З питань співпраці, реклами чи зауважень
пишіть: bespalov_vlad@i.ua
дзвоніть: +38 098-725-04-69


Угорщина, Будапешт, wizzair, подорожі, літаки

Previous post Next post
Up