Апетити зростають: Житло AirBnB після повторного заходу подорожчало удвічі

May 05, 2019 10:52



Джерело: upload.wikimedia.org

Напевно кожен помічав, що вартість авіаквитків RyanAir після повторного перегляду зростала. Те саме, але більш очевидно, я зустрів і у сервісі бронювання житла AirBnB.

Система набирає обертів - дедалі більше людей користуються її послугами.

Підібрав необхідне житло і після цього відправив повідомлення (без попереднього бронювання, але з даними про дати перебування і кількості людей). Ціна за одну ніч склала 19,5€ + збори AirBnB.


Із задоволенням залишив закладку на житло - чекав дешевих квитків на літак. І от, вже через день авіаквитки впали в ціні і думаю, перевірю житло чи ще бува ніхто не забронював. Місця є, майже цілий місяць вільний, але на мої дати вже … по 35,5€!

Загальний чек зріс майже у двічі - з 89 до 160€!


Можна було б подумати, що різниця викликана різною кількістю людей (іноді за двох вартість може бути значно більша) чи я обрав інші дати (вихідні інколи дорожче) або власник надіслав спец пропозицію (як першому гостю чи ви попросили знижку).

Але нічого подібного не було.

Написав власнику житла (він новачок, як показує система) чому так сталося, адже тепер його кімната не потрапляє навіть у топ-10 найдешевших у місті. Відповіді поки нема.

Почав шукати у мережі. Дивно, але інформації про це доволі мало. Найбільш плідне «розслідування» провели тут.

У хлопців з learnoasis.com, вартість житла буквально за день зросла на 15 фунтів, а потім - стрибнула аж на 75. Вони теж є не тільки мандрівниками, але й самі здають житло по AirBnB і кажуть, що у власників немає часу і бажання змінювати ціну.

За їхніми словами, перша людина (вочевидь у коллцентрі AirBnB) їм відповіла що не знаю чому ціна так різко зросла, а другий співробітник - зізнався, що AirBnB дійсно підвищую ціну, використовуючи алгоритми (відстежується IP з якого людина регулярно заходить).

Звичайно, нам доводиться лише тільки гадати чи і AirBnB почав використовувати динамічне ціноутворення (ціни постійно міняються і залежать від переглядів-попиту).



Створення атмосфери "черги" і "дефіциту". Але не відомо які саме оголошення інші люди переглядають і чи може то був я 12 разів?
А чи мали ви подібні спостереження ви?

подорожі, airbnb, лайфхак

Previous post Next post
Up