Як ми вперше летіли МАУ: чи справдились негативні очікування?

Apr 30, 2019 14:25



Нарешті літали з МАУ - легендарною авіакомпанією про яку чули стільки відгуків і чомусь здебільшого негативних. Але варто самому спробувати аби мати власну думку.

Після появи у них тарифу low-cost зацікавився східними напрямками (Єреван, Тбілісі, Алмати), адже WizzAir та RyanAir в цілому має вигідніші ціни у Європу. А тому у червні 2018 купив за 1755 гривень квиток туди/назад у Єреван на квітень 2019 року з приємним часом вильоту о 11-й ранку, та назад о 15:30. Альтернативи тут не було - за прямий переліт з України у Вірменію це просто суперціна!

Квитки узяв і забув. І тут у жовтні 2018 зворотній рейс скасовують. Оскільки брав квитки одразу туди/назад, то у компанії запропонували або повернути гроші (тому не бійтеся купувати за рік вперед - ймовірність зміни часу чи дня дуже велика і можуть повернути всю суму за переліт, що краще ніж самим скасовувати квитки) або ж перенести дати +/- 3дні. Ми обрали останній і вирішили скоротити мандрівку на один день.

Менше ніж за місяць і цей рейс скасували (до вильоту у квітні було ще 5 місяців), ті самі варіанти: повернення повної суми грошей чи альтернативні рейси. На жаль, час прильоту був гірший - близько опівночі, а рейс Єреван-Київ - о 6-й ранку. Вже була думка повернути гроші, але здоровий глузд, а не «псіхи» взяли гору.

Путівник по Вірменії: must see місця, скільки коштує житло та проїзд і що варто скуштувати
За кілька днів до вильоту ще зв’язався з контакт центром аби підтвердити свій квиток. І відмічу легкість доступності консультантів - подзвонив прямо з сайту МАУ (безкоштовно). Пригадую, як важко вийти на «гарячу лінію» WizzAir.
Про онлайн чекін нагадали по email та через sms за 48 годин. Ми вибрали безкоштовні місця (за вибір конкретного місця тепер слід доплачувати) - нас розмістили поруч (лоуоксти розкидують по салону і через це люди часто бігають і пересаджуються), але місця були не біля вікна. Самі ж посадкові були не такі зручні, як, скажімо, у RyanAir.

Відправлення було з терміналу D Борисполя, у той час як рейси RyanAir і більшості інших бюджетників тепер відправляються з F.

У аеропорту не треба було підходити на стійки реєстрації - багажу у нас не було (тільки ручна поклажа яку теж ніхто не перевіряв за розмірами) та й віза чекін - теж (напевно є на ЄСівські напрямки).

На сам літак сідали прямо через рукав - у лоукостів завжди підвозять автобуси чи треба самому йти на посадку.
Помітно було що працівники МАУ так сильно не поспішали як у випадку з Wizz чи Ryan. Навіть літак, попри посадку всіх пасажирів, вилетів із затримкою у 15 хвилин.

Як ми літали маловідомими авіалініями: скасування рейсів, "літаки на євробляхах" і втрачені грошіБільшість пасажирів рейсів були вірмені, хоча помітні були і групи туристів із Західної Європи - передусім німців. Отже ми можемо стати добрим хабом між ЄС та Сходом. Наших (візуально) було не багато - не більше 10%.

Німкені у польоті брали пиво - до вибору було «Чернігівське». Думаю не найкращі враження від наших броварів лишаться.
Приємним бонусом була … безкоштовна вода! Стюардеси наливали у склянки «Моршинську». Не пригадую таке у W та R.


Деякі люди навіть не вірили у таку щедрість і протягували гроші. Нас так сушило, що я випив аж 3 склянки.
Але найбільше сподобалося, що не було реклам на сидіннях, продажу парфумів чи лотереї як у раянейрів.
Були також фірмові журнали МАУ. Катя знайшла колажі своє сестри у них. А потім вже у Єревані на рекламі «Рошен» свого учня з польської - світ тісний.


В цілому, стюардеси поводилися ввічливо, але все ж були більш нервові і часом прямі, ніж їхні колеги з європейських лоу-костів.
- Подушку? Только для бізнес-класса! - така дослівна відповідь була моєму сусідові, що хотів покуняти.

До речі, зауважив вони не казали пасажирам забрати підняті підлокітники чи не слідкували закриті шторки під час зльоту.


Коли летіли назад, то вже у самому аеропорту перенесли гейт - про це сповістили за допомогою sms та e-mail.
У цілому не така вже й страшна МАУ, як її малюють! Ми залишилися задоволені.

Туторіал RyanAir: як дешево купити квиток і не пошитися у дурні

Вірменія, подорожі, літаки

Previous post Next post
Up