Як доїхати зі Львова до Кракова за 112 гривень та витратити на кордон 15 хвилин

Sep 15, 2015 15:31



Подорожі не потребують значних витрат. Найголовніше йти на усілякі авантюри та планувати свої мандри. У цьому я розкажу Вам про найдешевший варіант (даром лише автостоп) як дістатися зі Львова до Кракова.

1. Електричка Львів - кордон

На приміському вокзалі Львова (одна зупинка на трамваї від вокзалу головного) сідаємо на електричку до станції «Державний кордон».



Розклад все таки уточнюйте тут або дзвоніть у довідкову вокзалу

Повний квиток коштує 14 гривень, студентам - 6 гривень, дітям - 10 гривень.
Альтернатива - маршрутка (з автостанції перед головним вокзалом). Детальніше тут >>>

2. Піший перехід «Шегині - Медика»

Від залізничної станції «Державний кордон» йдемо пішки до кордону. На польській стороні підходимо до прикордонників, говоримо що ви їдете далеко, а не просто горілку та цигарки переносите, показуєте роздруковані квитки (дізнаєтеся далі пункт 4-5) які самі).

3. Маршрутка до Перемишля

На польському боці одразу сідаєте у маршрутку до Перемишля. Коштує 2 злотих (0,5 євро).

4. Поїзд PKP Перемишль - Жешув


Маршрутка привозить вас одразу на залізничний вокзал Перемишля. У касах купуєте квиток до Жешова. Обов’язково говорите по тарифу Połączenie w dobrej cenie (полонченє в добрей ценє). Ціна - 10,5 злотих (2,5 євро). Якщо вас двоє або більше обов’язково кажіть касирці про тариф TY i raz, dwa, trzy - друга, третя та четверта людина з вашої компанії буде мати знижку у 30%.

Квитки можна купити і онлайн.

5. Автобус Polski Bus Жешув - Краків

За пару місяців (а саме це основа економії грошей) купуєте через інтернет (можна і карткою у гривні) квиток на автобус перевізника Polski Bus за 2 злотих (0,5 євро). Один злотий вартість квитка і один - бронювання. На кожен рейс викидають лише один квиток за 1 зл., наступний вже коштує - 5. Офіційно продаж починається за 2 місяці, хоча можна купити квитки і на пізніше строки. Квитки по 1 злотому викидають після опівночі кожного дня. Зауважте, що автобус у Жешові відходить не з автовозкалу біля залізничного возалу, а з приміського. Зупинки тут.  Пішки йти 15 хвилин.



Порахуємо витрати: Електричка (14 грн) + Польська маршрутка (2 зл - 14 грн) + Поїзд (10,5 - 70 грн) + Polski Bus (2 зл - 14 грн).
Виходить 112 гривень, студентам - 104 гривень. Так само і назад.

15 лайфаків як дешево мандрувати Польщею

подорожі, Польща, polski bus

Previous post Next post
Up