Mikro pramoninės revoliucijos

Mar 01, 2011 14:07

Kažkada kažkuriame sodininkų forume skaičiau, kaip žmogui prireikė vejapjovės.



Jis tiesiog tądien tingėjo važiuoti jos pirkti, todėl pasidarė pats iš drėlės. Veiksmas vyksta, aišku, Rusijoje, nes tik toje šalyje žmogus gali iš tingėjimo (na, nebent jis kiek koketavo ir tikroji priežastis buvo banko bilietų stygius) sugaišti šešis kartus daugiau laiko, kad pasidarytų kažką iš kažko užuot nusipirkęs.

Aš tame forume naršiau, nes bandžiau išsiaiškinti, kaip kovoti su kurmiais labai konkrečiame žemės lopinėlyje. Radau daugybę receptų, visi neveikė (įskaitant žuvies galvas į urvus), bet paaiškėjo, kad kai prasideda žolės pjovimo sezonas, jie patys emigruoja tolėliau - nemėgsta vibracijos.

Prisiminiau aną Kulibiną perskaitęs neseniai, kaip pora veikėjų vos ne garažo sąlygomis pasidarė 3D spausdintuvą, kuriuo gali atsispausti ir detalių tam pačiam spausdintuvui.

Aišku, už temos užsikabinau, ir toliau nublūdijau į RepRap žaidimų (kurie jau visai neatrodo žaidimai) laukus.

Ar čia man tik taip rodosi, ar visas šitas judėjimas (pasidaryk nedidelį fabriką savo garaže) ženklina kažkokią rimtai naują ir įdomią pradžią?

O naujienose man kol kas sunkiausiai suvokiamas dalykas - kodėl naftos kaina JAV ir Brentas skiriasi beveik penkiolika dolerių už statinę? Iki šiol skirtumas būdavo du, trys, penki doleriai, bet jau tikrai ne toks.

UPD. O, radau galimą paaiškinimą. Middle East, o kaipgi.

prie virtuvės stalo

Previous post Next post
Up