З днем народження, "Реал"!

Mar 06, 2021 11:45





6-го березня 1902-го року було офіційно засновано такий собі Madrid Football Club. Заснували його не з порожнього місця, починалося там зі студентської команди Sky Football. Вони об'єднувалися з іншими колективами та розбігались, а потім вирішили заснувати клуб і назвати його ось так.

Першим президентом новоспеченого клубу став горний інженер та бізнесмен Хуан Паласіос, в якого був брат Карлос, що теж покерував клубом, ставши третім президентом.

Хтось може любити «Реал», хтось може не любити, але справа в тім, що його визнано найкращим футбольним клубом світу 20-го сторіччя, і від цього не сховатися. У 21-му він теж на провідних ролях, хоча в конкурентів ще є 79 років, аби перехопити це почесне звання.

До 1920-го року клуб з Мадриду п'ять разів перемагав у кубку Іспанії. Це настільки зворушило короля Альфонсо 13-го, що він присвоїв йому титул: «королівський», який і є звичною назвою «Реал».

Ну, королівськи клуби там майже усі. Бургос, Бєтіс-Севілья, Вальядолід, Мальорка, Мурсія, Овьєдо, Сарагоса, Реал-Сосьєдад з Сан-Себастьяну, Сарагоса, Спортінг-Хіхон - нікого не забув? Навіть у Каталонії з іхнім сепаратизмом другий клуб у Барселоні називається «РСД Еспанйол», де «Р» у аббревіатурі як раз і є «Reial».

Але Реал - він такий один.

У 31-му році франкисти заборонили назву «Реал», тому клуб до 39-го бігав просто Мадридом. Сам каудільо Франко вболював за нього. Можливо, саме тому королівську назву мадридцям повернули.

Ну, то таке.

Зараз мадридський «Реал» є 13-разовим чемпіоном Європи та 7-разовим переможцем змагання сильніших клубів світу. Це - рекорди.

І не останні.



З днем народження «Реал»!

Футбик

Previous post Next post
Up