1.02.2015 або про голови

Feb 01, 2015 13:28

    А расклад наразі наступний ( Read more... )

АТО, філософія, війна, Україна, роздуми, Донбас

Leave a comment

smijana February 3 2015, 19:41:14 UTC
Бізнес він продав - бо віддав права на бізнес торговому дому Ротшільдів, який зараз підшуковує яка би компанія що володіє мільярдами, купила б такий бізнес в Україні (в якій триває війна). До речі, в Україні продати бізнес можна було б тільки Ахметову напевне - бо більше ні в кого стільки грошей би не знайшлося щоб викупити стільки заводів і потужностей. Тому підшуковують закордонного покупця.
Це як передача генеральної довіреності на машину в той час як гроші ще не отримані. Права на машину - вже не у власника.
***
Оценка стоимости бизнеса Петра Порошенко и его главной "голубой фишки" - крупнейшей в стране кондитерской корпорации Roshen - по сравнению с маем фактически не изменилась. По данным Candy Industry, в минувшем году выручка Roshen составила $1,02 млрд. Исходя из этого, реальная стоимость компании даже с учетом "довеска" в виде Днепровского крахмалопаточного комбината, находится в районе $1 млрд. Хотя до кризиса кондитерский актив Президента оценивался как минимум в $1,5 млрд. Согласится ли сейчас "продешевить" Порошенко - вопрос риторический. Скорее всего, компания Ротшильдов будет неспешно предлагать этот актив по максимальной цене всем международным "стратегам", которые рассматривают возможность выхода на украинский кондитерский рынок или уже присутствуют на нем, - таким, как Nestle, Mondelez, Mars и др. В Украине Roshen вряд ли кого-то сможет заинтересовать в силу его дороговизны и сложной ситуации на рынке, что недавно признал Борис Колесников, совладелец конкурента компании Петра Порошенко - "Конти".
http://www.dsnews.ua/economics/rotshildy-pomogut-poroshenko-s-biznesom-29082014072200

Reply

vivagor February 4 2015, 05:23:50 UTC
1. А от якраз продажа його активів в Україні - мене не турбує. Це навпаки - поганий сигнал, який означає що гаплик будь-якому бізнесу в Україні. Головна претензія до нього - підтримка російської економіки. І не стільки кондитерки, скільки автопрома.
2. Точно - Ротшильдам? А може Мррганам? Можна інформацію щодо передачі бізнес-активів Порошенко - Ротшильдам? Тільки будь-ласка, не на блог його піарників, а на серйозне бізнес-медіа?

Reply

smijana February 4 2015, 22:47:18 UTC
1. та я взагалі якщо чесно не розумію що поганого в тому що гроші з Росії перетікають в Україну.. ну продає він їм цукерки, а гроші забирає в Україну - це погано?..
гірше якби ми в них щось купували.
А тепер уяви якщо він продасть бізнес в Росії - ясна річ, росіянину, покупців там вистачає.. і що? - росіянин буде забирати гроші з виробленого собі і вкладувати їх в російську економіку. підтримуючи її значно більше, ніж якби Порошенко забирав виручку в Україну.
ну може я в економіці не розумію, звичайно.. але на хлопський розум мені виглядає що продаж у власність Росії - це для неї вигідніше ніж якби воно належало нам.
Народ накрутили здорово - всі просто як з цепу зірвалися: хай продасть ВЕСЬ бізнес!! ну продасть.. краще буде Україні і робітникам які будуть робити на Ротшільда? чи Нестле оте.. яке точно попсує рецептуру.. :((

2.яке ж серйозні бізнес-медіа, якщо буквально всі і російські і українські і світові ресурси опиралися на слова голови цього Торгового дому.. не знаю навіть.
ну от литовці пишуть (через гугл-перекладач можна перекласти):
http://vz.lt/article/2014/11/17/porosenka-del-roshen-pardavimo-derasi-su-investiciniu-banku
От Вінницька інфо пише (а для них це важливо, робочі місця люди мають завдяки виробництву):
http://www.vinnitsa.info/news/poroshenko-doruchiv-investkompaniyam-rothschild-i-icu-prodati-vinnitskiy-roshen.html

а от і вражеський ресурс.. Липецьк пише :) :
http://www.medialipetsk.ru/iblock/news/e/fabriku_roshen_mozhet_kupit_krupnij_proizvoditel_snekov

Reply

vivagor February 5 2015, 06:47:46 UTC
1. Гроші перетікають не в Україну. Вони залишаються в РФ (зарплата робітникам, податки усіх рівнів, модернізація виробництва, тощо). В Україну тече тільки те, що тече у кишеню Порошенка - чисмтий прибуток власника. Це так важко зрозуміти?
2. В ідеалі обладнання треба вивести, рецептуру - знищити, а робітників - скоротити, щоб вони лягли тягарем безробіття на тамтешню економіку.
3. Плювати мені на його бізнес. Особливо в інших країнах. Де-факто він виявився: а) брехуном, б) спонсором ворога. Решта - особисті вподобання або неприязнь.
4. Нехай вони взагалі втратять технологію! Навіщо допомагати ворогу піднімати якість?! Хай проваляться у кам'яний вік...
5. Цікаве формулювання: "підібрав компані для підготовки та організації продажу активів". А, власне, продаж так і не відбувся. Довго щось організовуються! Коротше, згодували людям мульку. Нічого він не продав, до сих пір. (((
4.

Reply

smijana February 5 2015, 19:41:34 UTC
то це його провина, що немає бажаючих платити мільярд щоб придбати заводи в країні в якій йде війна?.

2.3. з було про нашу країну. бізнес продається весь - в Україні і за кордоном.. так що постраждають якраз наші і споживачі і працвники, водії, продавці, і т.д.
національного виробника (а не перепродажника) треба було б берегти а не змушувати продавати бізнес іноземцям. :(((

Reply

vivagor February 5 2015, 19:51:30 UTC
В Росії йде війна? Вперше чую...

Закон є закон. Не можна мати бізнес, отже - не можна. Його ніхто силоміць у крісло президента не тягнув.

Reply

smijana February 6 2015, 18:51:15 UTC
Звичайно, росія ж не об'явила війну Україні і бреше що це не її війська - не зважаючи на всі докази. А війни руками місцевих найманців (яких спонсорує сусідня чи інша країна+дає їм зброю) у всьому світі називаються "громадянськими війнами".
Тому ти й "не чуєш" що це війна.
Коли проголошують військовий стан, мусять всі країни визначитися: хто є союзником. Судячи з того що ніхто (!!!) не хоче постачати Україні зброю навіть не визнаючи себе союзником офіційно на весь світ (ще є дипломатична можливість не називатися союзником воюючої сторони) - союзників у нас в цій війні не буде, якщо ми оголосимо війну Росії.
бо не зважаючи на те що війна на нашій території - це все одно при називанні "війною" потягло б за собою втягнення у війну інших держав, які б на це точно не пішли.
А коли так не називається слово "війна" - вони ще більш-менш можуть займати ситуацію коли можуть допомагати бо це ще нічого не означає.

Я ж не проти - звичайно закон є закон. Але цей закон руйнує економіку нашої держави, оскільки вона майже нічого не виробляє, і тому кожна великий національний виробник в галузі який виходить з гри - це сильний мінус економіці країни.

Reply

vivagor February 6 2015, 19:47:56 UTC
Це все демагогія. Причому часткова основана на бажання вигородити певну особу, а частково така, що основана на заангажованих ЗМІ. Пояснюю на двох прикладах:
1. У РФ війни немає і бізнес Порошенка може купити будь-хто. Але він його не продає. Тобто працює на ворога. У той час як справжні патріоти підривають не те що ворога, а й своє життя останньою гранатою. Це - факт, а решта - болтологія.
2. Україна могла спокійно купити будь-яку зброю. У будь-якій країні НАТО. Принаймні впродовж усього 2014 року. Те що нам вішається на вуха - довжелезна локшина. Бо нашим "можнокрадцям" дуже хочеться халяви. Я не буду зараз торкатися епізодів, коли зброю перепродавали. Просто акцентую факт: наші хочуть ХАЛЯВНИХ поставкок. А решта - мутна вода для піпла.

Reply

smijana February 7 2015, 01:53:14 UTC
В тому то й річ що у нас немає таких ЗМІ які би не доводили що влада ніфіга не робить, генерали - диванні, "всіх на палю" і т.і. Оригіналів немає, всі пишуть одне і те ж, а кияни стоять в довжелезних чергах за ВІСТЯми - там ще крутіше про "власті" розказують.
Бо всі ЗМІ належать сам знаєш кому. Хіба що 5й канал Порошенку.
Решта - Фірташу, Льовочкіну, Ахметову і т.д. по списку.

Але моя демагогія основана на тому що я дуже добре знаю як обламалася і Таня Чорновіл і депутати Семенченко, Береза і Філатов, і багато інших які думали що прийдуть у владу і разу зроблять все як треба і все краще і більше ніж ті хто "працюють на ворога". Тільки чомусь ніхто нічого не зміг зробити до сих пір. Або максимум досі сидять і критикують щоб хтось взяв і зробив хоча самі вже влада.
Бо критикувати збоку завжди легко коли ти не в державній і законодавчій системі, а "сам по собі волонтер".і коли не стільки напрямків (біженці, банківська система яка валиться, звідкись взяти фінансування армії і до безкінечності).
Я це розумію і не маю ілюзій що "прилетит вдруг волшебник в голубом вертолете и бесплатно покажет кино". тому і розчарувань не маю. і вимог високих не ставлю.

Reply

vivagor February 7 2015, 06:30:49 UTC
Демагогія у тому, що ти ліпиш одне до одного різні речі. Тобто підмінюєш поняття. Змішуєш до купи різні гілки влади (Порошенко - президент, Чорновіл - виконавча, а депутати-комбати - законодавча гілка). Ти брехню однієї людини виправдовуєш неспроможністю інших. Оце і є - демагогія. Бо по суті доведеться визнавати голі факти. А вони тобі не подобаються.
Насправді ж усе просто. Хто заважав Порошенку закрити медведчуківські "Вісті"? Як, власне, і самого Медведчука. Або головних винуватців і спонсорів східного сепаратизму: Єфремова, Льовочкіна, Ахметова, тощо... Ніхто! Він навіть випустив одіозних і безперечно винуватих Клінчаєва, Харитонова і Губарева. (Останнього, щоправда, обміняв, але це ще гірше, бо тупо пішов на умови терористів і окупантів). Імпотент - Порошенко. Риба гниє з голови. Усе просто: дав команду - призначив виконавців - працюйте. Нема результату? Увесь ланцюжок отримав покарання за бездіяльність з занесенням у трудову і вовчий квиток, такий що тільки у двірники працювати. І так - раз по раз. Незамінних людей немає! Одного, десятого, сотого вигнали з ганьбою - тисячний прийшов і показав талант, нарешті. Прийшов і почав "працювати, а не "рєшать вапроси". Прийшов і живе чесно, а не кидається в оборудки з житлом, автівками, дачами, закордонними рахунками, тощо. А у нас є демонстрація протилежного. Ще раз: як діє очільник, так діє решта. 90% середньої ланки робитиме аналогічно верхам. Це - аксіома і досвід тисячоліть. Усе йде згори! Рядовий даїшник змушений брати хабар, бо згори таксу спускають! Тим хто нагорі - байдуже, а в очі людям - йому дивитися. Це зрозуміло? І так - увсьому. Керівник підбирає собі команду,а не навпаки! Тому для мене усе більше ніж очевидно і зрозуміло.

Reply

smijana February 8 2015, 23:41:16 UTC
"Насправді ж усе просто. Хто заважав Порошенку закрити медведчуківські "Вісті"? "

А що, президент може своїм указом забороняти виходити якійсь газеті?. Вісті перевіряли не один раз - формальної зачепки не знайшли. А їх статті.. вони дуже хитрі. там немає ні одного слова про сепаратизм. жодного. там просто дуже тонко приховане виставляння "властей".. "поганими", скажемо так.
"за розпалювання ворожнечі" Вісті притягнути, на жаль, не можна.. хоч як я їх з душі ненавиджу. і щоразу в метро коли біля мене хтось читає - мене просто трусить.. але я пробігаю очима написане - і розумію що це роз'їдає як іржа, але формально назвати це сепаратизмом чи міжнаціональною ворожнечею неможливо. падлюки, навчилися, працювати тонко..

Reply

vivagor February 9 2015, 05:56:30 UTC
Дві приказки. "Схочеш - знайдеш спосіб, не хочеш - причину". "Наказувати треба не кнут, а руку, яка його тримає". Тобто, причина у Медведчуку. А знайти завжди щось можна. Можна знайти дрібничку чи зачіпку, яка не відноситься до безпосередньо газети або заслати туди свою агентуру і розвалити видання знутри. З опозицією - могли, а тепер - руками розводять? Не вірю! Оно нещодавно закрили Коцабу. Я особисто відписався під його матеріалом, щодо зриву мобілізації, назвавши його "сволотою". І такі як я - теж. Аж диви - позавчора арештували! А в чому між ними відмінність? Я скажу у чому - у грошах. чому того самого народного депутати у Раді Матейченка (комбат "Артемівська") не арештували за кримінал? Причина та сама - мільйони доларів. Поділився з ким треба і - гуляй. То що - мій чи твій рівень такі люди? Ні. Медведчуки-Матейченки - рівень Президента. То кому претензії?

Reply

smijana February 10 2015, 21:59:45 UTC
Вони руками не розводять - "вони" взагалі мовчать.
Це я тут намагаюся теорію уявити практикою. Ну типу уявляю що саме я - прокурор і відкриваю справу на Медведчука. для початку я маю знайти матеріали по цій справі, щоб хтось поскаржився на щось конкретне де цей Медведчук конкретно, з доказами і свідками, щось протизаконне зробив. або самій провести розслідування, і мати з чим виписати ордер на арешт. ..або купити матеріали-компромат в когось за величезні гроші.:)

Reply

vivagor February 11 2015, 06:58:34 UTC
Отже чимось замазали.
А якщо по суті, то прокуратура на відміну від МВС має право відкривати справи без заяв - просто за фактом. Саме тому вбивства ведуть вони, бо самотня людина, яку вбили вже нічого нікуди не напише... Так ось чому б тій прокуратурі не відкрити справу з формулюванням: за які такі гроші (кількість і походження) друкується стільки примірників безкоштовних газет? А редакції і розповсюджувачам за що платиться? Втім і МВС має свою карну розвідку, яка заводить справи на ОЗГ, присвоює їм кодові імена (наприклад організованне злочинне угрупування "Восьминоги") і починає збирати матеріали - засилає агентуру, фіксує факти, підбирає свідків, вербує стукачів... Не думаю, що на Ахметова нема матеріалів. Просто немає бажання, усі на утриманні. (((

Reply

smijana February 12 2015, 08:19:35 UTC
http://ru.tsn.ua/ukrayina/v-redakcii-gazety-vesti-provodyat-proverku-pravoohranitelnye-organy-367018.html

http://censor.net.ua/news/322194/natssovet_provedet_vneplanovuyu_proverku_radio_vesti_nujna_zapis_programmy_s_portnovym

..а чому знайденого не вистачає на кримінальну справу.. можливо тому що у нас всі підприємства майстри з приховування "чорної зарплати" і всяких інших моментів. а може скоро кількість зібраного переросте в якість.. подивимося.

Reply

vivagor February 12 2015, 08:32:55 UTC
По бухгалтеріям справа дуже проста: фіскальні органи МУСЯТЬ знайти хоч щось, тому обов'язково на щось випишуть штраф - нехай найменший, інакше їх звинуватять у непрофесіоналізмі або у тому, що вони узяли хабара. Я просто часто був свідком як працює КРУ у нашій бухгалтерії і спілкувався з цими людьми.
А що стосується "Вістей" то підозрюю там все якраз хабарами і закінчилося. Налякали - заробили - вгамувалися. А закрити цю контору - означає наступного року залишитися без чергового хабара.

Reply


Leave a comment

Up