"Тисячолітня історія..."

Feb 13, 2019 21:14



Anton Pavlushko
"Тисячолітня історія..."

От задумав журналіст Theo Sommer написати про Nord Stream 2 і написав. До речі, Зоммер - це корифей німецької журналістики, колишній шеф-редактор Die Zeit, 88 років, буремна молодість в політиці та журналістиці.

Статтю назвав просто і безапеляційно: "Сім фактів про трубопровід і чому він має сенс"

Далі йдуть 7 звичайних тезисів, не фактів. Нічого особливого - багато російських нарративів. Буває. Особливо часто таке буває в німецькій журналістиці.

Але кінець вразив. Читаємо:

"Мій висновок з цих семи фактів є очевидним: ми не повинні вводити себе в оману через інсинуації, перекручування та трампівський наклеп, а з чистим сумлінням триматись за Північний Потік. Перерізати останнє, що нас з'єднує з Росією, не відповідає інтересам Німеччини, адже Росія наш сусід вже понад тисячу років і залишиться ним і на наступні тисячі років"

Оці казки про росію-сусіда, тисячі років якоїсь особливої дружби. Якісь роздуми про тисячолітню Німеччину і оце все... Жесть. Стара школа. Пішла в хід важка артилерія 88-річного калібру.

Cтаття - https://www.zeit.de/politik/deutschland/2019-02/nord-stream-fakten-hintergruende?fbclid=IwAR32fWRE6oHASeliT1SqELvS5U4ll_nQBdW23ABSo7PXUaDt0maRt3k2fSk


https://www.facebook.com/anton.pavlushko/posts/10219267814185673

красножелтая игра, Германия, мировые кланы, Россия, Запад, разоблачая ложь

Previous post Next post
Up