Primăria Chișinău și BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare) au semnat pe 2 decembrie 2011 contractul de împrumut a 22 de milioane de euro pentru repararea a șase străzi din municipiul Chișinău. Este vorba de străzile bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, bulevardul Constantin Negruzzi, str. Tighina, str. Vasile Alecsandri, str. Alexandru cel Bun și str. 31 August 1989. Pachetul de finanțare BERD include un împrumut de 10,3 milioane de euro din sursele proprii ale Băncii și o tranșă de 1,4 milioane de euro oferită de Fondul Special de Energie Verde, administrat de BERD. În plus, Banca Europeană de Investiții (BEI) examinează posibilitatea acordării unui împrumut paralel în mărime de 10.3 mln de euro pentru proiect. Creditul este acordat pentru un termen 10 ani, cu o perioadă de grație de 2 ani și o dobândă de 5%.
(Unimedia.MD) In data de 03.12.2013 Primăria municipiului Chişinău informează despre deschiderea licitaţiei internaţionale privind reabilitarea a 3 străzi din centrul capitalei: bd. Ştefan ce Mare şi Sfânt, str. V. Alecsandri şi bd. Negruzzi. Proiectul include reabilitarea străzilor, a trotuarelor, crearea locurilor de parcare şi modernizarea iluminatului public stradal. Este vorba de circa 7 km de stradă, inclusiv trotuarul, reţelele subterane, reabilitarea iluminatului public etc. Derularea proiectului: martie 2014 - iulie 2015
(Chisinau.MD) 16.09.2014 Licitatia organizata pentru reparatia bulevardului Stefan cel Mare si altor doua drumuri din capitala ar putea fi anulata. O comisie din consiliul municipal sustine ca a constatat ca licitatia a fost mai mult formala, intrucat s-ar fi stiut din timp cine va castiga.
(ProTV.MD) 17.09.2014 Încălcări graveau fost depistate la licitaţiile care au avut loc pentru reparaţia bulevardului Ştefan cel Mare, a bulevardului Constantin Negruzzişi străzii Vasile Alecsandri din Chișinău.
(EVZ.MD) 20.10.2014 Comisia de anchetă privind desfăşurarea licitaţiei de achiziţie a lucrărilor de reabilitare a bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt, a bulevardului Constantin Negruzzişi a străzii Vasile Alecsandri îşi va prezenta raportul final în cadrul şedinţei din 21 octombrie, a Consiliului municipal Chişinău. Preşedintele comisiei, Veaceslav Bulat, şi Victor Gurău, membru al comisiei, ambii consilieri municipali, au anunţat că vor cere anularea rezultatelor licitaţiei, transmite IPN.
02. Trecere de pietoni
03. Vedere spre Piata Libertatii. Statie troleibuz si autobuz.
04. Transport public
05. Starea trotuarelor
06. Panou informativ
07. Vedere spre Piata C. Negruzzi
08. Parcare neorganizata pe langa hotelul "Cosmos"
09. Starea spatiului verde
10. Parcare ilegala pe trotuare. Inspectoratul National de Patrulare este la cateva sute metri distanta.
11. Lucrari de reparatie. Personalul nu este echipat corespunzator. Semne pentru pietoni lipsesc.
12. "Strada agentiilor de turism din RM"
13. Arhitectura urbana
14. Trecere subterana
15. Starea trotuarelor
16. Piata Libertatii, Hotel Chisinau si Academia de Stiinte
17. Starea trecerii subterane
18. Anteprenoriat
19. Cretinizm in proiectare
20. Statie transport public
21. Panouri informative
22. Panou informativ "modern"
23. Starea statiei de transport public. Persoanele cu disabilitati nu au ce cauta aici
24. Vedere spre Piata C. Negruzzi. Starea trotuarului.
25. Copacel in mijlocul trotuarului
26. Casa de locuit
27. Starea carosabilului
28. Sau se apara de automobilisti sau au rezervat locuri de parcare
29. Terasa
30. Genial...
31. Panouri informative
32. Vasile Gajos. (1928-1997) - d.h.s.f., profesor universitar, specialist in filosofia religiei si ateismului. Absolveste Institutul Pedagogic din Balti (1950). Activeaza ca profesor si director in scoala medie. Din 1963 este colaborator stiintific la Sectia de Filosofie a Institutului de Istorie al As din RM, din 1967 - lector superior, conferentiar la catedra de filosofie a Institutului Politehnic din Chisinau, din 1980 sef al catedrei Istoria si Teoria Culturii Universale si Nationale, din 1986 profesor universitar la Catedra stiinte socioumane a USM. Doctor in filosofie (1967), teza de doctor habilitat “Particularitatile regionale ale sectarismului crestinesc contemporan si influenta procesului de secularizare asupra evolutiei acestuia” (1986). Este Om Emerit al Culturii din RM. Op. pr: “Particularitati ale ideologiei iehoviste si constiinta sectantilor”; “Evolutia sectelor in Moldove”; “Educatia ateista in scoala medie”; “Educatia ateista a tineretului”; “Borogani (istoria, economica, cultura)”.
33. Spatiu de parcare pe trotuare...
34. Lucrari aprobate de Primarie
35. Trecere de pietoni
Bulevardul Constantin Negruzzi se află în sectorul Centru. Are o lungime egală cu 550 m și este cuprins între Piața Libertății și Piața C. Negruzzi. Aspectul actual îl are de la începutul anilor 1950, când pe latura sudică a fost construit hotelul Chișinău. În partea de sus a bulevardului se evidențează clădirile hotelurilor Chișinău și Național, iar în cea de jos - clădirea hotelului Cosmos, construit în anii 1980. Poartă numele clasicului literaturii române Constantin Negruzzi, care a locuit la Chișinău în anii 1822-23 și 1835-1868, când moare.
Wikipedia Click to view