CLOS de GAT Ayalon Valley 2006

Apr 26, 2011 17:56

63% Cabernet Sauvignon,30% Merlot, 7% Petit Verdot
14.5%
Vinification: Traditional, after sorting and crushing the grapes are transferred to closed fermentation tanks.
The wine was aged for 20 months in new French oak barrels, and racked every 4 - 6 months. The final blend was bottled without fining and filtering.
Tasting Notes: The superb 2006 vintage reflects perfectly the terroir characteristics inherent in the wines of Clos de Gat. The wine has a beautiful deep black red colour with purple tints. On the nose, it reveals aromas of black and red fruits which are enhanced
by notes of discreet oaking and earthy Mediterranean plants and herbs. On the palate, the wine is concentrated, powerful and well balanced with fine integrated tannins. The finish is long, complex and elegant.

Это был текст от производителя.

А это мои скромные впечатления:
Очень темный блестящий сливовый цвет.
Запах, вишня, вишневое варенье, терн, портвейные нотки, сливовое варенье, сильный обволакивающий очень сложный.
Округлый сложный вкус, гармоничный, вкусный.
Не очень долгое но очень приятное послевкусие.

Рогов 94.
В Хинауи 130 (вместо 180) (или 39$ вместо 53$)

Вино потрясающее, спасибо богу, если он есть, за то что я попробовал (и даже еще одна бутылка стоит и ждет) это вино.

israel, dry, judean hills, cabernet sauvignon, petit verdot, clos de gat winery, red, merlot

Previous post Next post
Up