Это мне, чтобы не забыть. (Муся, вот ты раздразнила то меня с мускатной тыквой! :) У меня аж ностальгия по супу из тыквы с апельсином наступила!)
Суп из тыквы с апельсином.
Ingredienser för 4 personer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 pumpaklyfta (ca 600 g)
2 stora potatisar (ca 300 g)
smör 1 l grönsaksbuljong (tärning+vatten)
1 msk färsk, riven ingefära
saften av en ½ apelsin
salt & peppar
4 msk crème fraiche
färska kvistar av koriander eller persilja
Gör så här
1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär bort skalet på pumpan och skär köttet i större tärningar. Skala och tärna potatisen. Fräs alltsammans i en gryta i olja eller smör utan att det tar färg.
2. Späd med halva mängden buljong och låt det hela småkoka under lock tills pumpa och potatis är mjuka, ca 15 minuter.
3. Mixa soppan eller kör den i matberedaren. Späd med buljongen till önskad soppkonsistens. Smaka av med riven färsk ingefära och apelsinsaft samt salt och peppar.
4. Låt soppan koka upp och servera den varm med en klick kall crème fraiche.
Суп из тыквы с апельсином (и натёртой апельсиновой шкуркой)
6-8 portioner
Ingredienser
◾1 liter inkråm från pumpa
◾1 gul lök
◾2 msk smör
◾1 liter kokande vatten
◾2 hönsbuljongtärningar
◾1 dl vispgrädde
◾ rivet skal och saft av 1 apelsin
◾ salt, peppar
Garnera med
◾ Rostade pumpakärnor
Skär inkråmet från pumpan i bitar. Skala och hacka löken. Fräs pumpa och lök i en gryta med smör, cirka 5 minuter. Späd med vatten och tillsätt buljongtärningarna. Koka upp och låt sjuda tills pumpan är mjuk, 15-20 minuter.
2.Mixa soppan med mixerstav och rör ner grädde och smaksätt med pressad apelsin och rivet apelsinskal. Smaka av med salt och peppar. Låt soppan koka upp. Strö över rostade pumpakärnor vid serveringen.
Суп из тыквы и апельсина с перчиками чили. Pumpasoppa
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 apelsin
1 röd peppar
4 dl pumpa i tärningar (4 dl motsvarar ca 300 g)
2 msk olivolja
7 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
1 dl mjölk
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
1.Pumpasoppa: Skala och hacka lök och vitlök. Skölj apelsinen, riv det yttersta av skalet och pressa ur saften. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och skär pumpan i tärningar.
2.Fräs lök, vitlök, chili och pumpa i olivoljan i en gryta. Tillsätt apelsinsaft, buljong och grädde. Koka sakta ca 20 minuter. Mixa soppan slät och smaksätt med salt och peppar.
3.Strax innan serveringen kokas soppan upp med mjölken och mixas skummig.
4.Skär gräslöken fint.
5.Servera soppan i varma tallrikar, strö på gräslök.
Суп из мускатной тыквы с апельсином и морковью. Potatis-, morot- och pumpasoppa med apelsin
4 portioner
3,5 dl morot
1 dl tärnad gul lök
6 dl potatis
2 dl muscatpumpa
0,1 dl rapsolja
120 g morotspuré
1 liter grönsaksbuljong
1 dl majsstärkelse
1 dl matlagningsgrädde
0,2 dl apelsinjuicekoncentrat
Salt
Peppar
Gör så här:
•Fräs grovriven morot, finhackad lök, tärnad pumpa och tärnad potatis i rapsolja.
•Tillsätt buljong och låt koka upp. Koka tills potatis, morot och pumpa mjuknat.
• Mixa soppan till slät konsistens om du föredrar det.
•Toppred med majsstärkelse om soppan upplevs som tunn.
•Tillsätt matlagningsgrädde och morotspuré.
•Smaksätt med apelsinjuice, peppar och eventuellt salt.
• Soppan kan serveras med "ärttopping" eller en klick naturell matlagninsgyoghurt.
Тыквенный суп с имбирём и корицей (с соком апельсина) Pumpasoppa med ingefära och kanel
1. Hacka lök och morot. Skiva vitlök. Fräs i olja och smör i kastrull.
2. Tärna pumpan och blanda i. Tillsätt kanel, koriander, juice, buljong, ingefära och grädde.
3. Koka i cirka 20 minuter tills pumpan är mjuk. Ta upp kanelstången. Mixa slätt. Smaka av med tabasco och salt. Strö över finhackad gräslök