Носити дитину в слінгу, як і на руках - це природно!

Jan 21, 2017 11:04

Будь-які нормальні батьки отримують величезне задоволення від того, що беруть на руки власну веселу і усміхнену дитину. Грає з ним, пестить, розмовляє, займається гімнастичними вправами і т.д. Носити улюблену дитину на руках - це щастя, це інстинктивна потреба мами і тата. Бути на руках це природна потреба у щойно народженої людини. Звідки взялася ця потреба?
Під час останніх місяців вагітності тіло малюка тісно стиснуто стінками матки. Йому там тепло і затишно. Після народження дитина потрапляє в величезний, незнайомий, холодний простір. Йому не затишно і страшно в ліжечку або колясці. Якщо мама перебуває, навіть у метрі - для нього це неймовірно далеко. Маля жадає, що мати візьме його на руки і притисне до себе. Її обійми, а також запах, стукіт серця і ритм дихання нагадують йому комфорт внутрішньоутробного існування, і йому стає спокійно. Виходить, якщо ми будемо частіше носити новонародженого на руках, ми допоможемо йому легше адаптуватися до нового середовища проживання.
Є безліч досліджень, які доводять, діти автоматично і глибоко розслаблюються, коли їх носять. Про одне з них можна прочитати тут: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0960982213003436
Але довго носити на руках дуже складно. Організм мами дуже ослаблений пологами і вагітністю. І навіть легка вага дитини може стати непомірною ношею, через поганий розподіл ваги. Центр маси у жінок знаходиться приблизно в районі пупка, а найбільший комфорт при носінні досягається, якщо вантаж максимально наближений до тіла того хто носить, симетрично розташований на його корпусі і знаходиться на достатній висоті. Тут нам на допомогу і приходить слінг, який рівномірно розподіляє вагу дитини і звільняє мамі руки, що часто так необхідно.
Отже, підсумуємо. Носіння дитини в слінгу, як і носіння на руках - це природно для дитини, корисно для її нервової системи і зручно для мами. Також, слінг, при грамотному використанні, дає можливість знизити навантаження.
Автор:Вікторія Шевченко

центр маси, носити на руках, батьки, дитина, слінг

Previous post
Up