Україна очима росіян

Feb 28, 2014 22:16

Вирішив переглянути статистику, оскільки, вважаю, що в Україні є хоч декілька джерел незалежної інформації, які дають суспільству інформацію, для роздумів, вважаю, що в РФ, таких джерел значно менше.
Статистика сайту політика і культура, про сприйняття ситуації росіянами.

43% росіян, які чули про останні події в Києві, вважають, що в Україні відбувається спроба насильницького державного перевороту.
Ще 23% вважають, що в сусідній країні точиться громадянська війна, і 16 - що це протест проти корумпованого режиму Януковича.
Висновки, робіть, самі, але ми то знаємо, проти кого ми стояли, а там показують геть інші картинки. І крім, того майже всі мої друзі, кажуть, що ми збираємося вступати в ЄС, але всі при цьому геть забувають, що ми навіть асоціацію не підписали.
Більшість опитаних (41%) також вважають, що людей вивів на акції протесту вплив Заходу, який прагне втягнути Україну в орбіту своїх політичних інтересів. Ще 27% кажуть про націоналістичні настрої мітингарів і лише 9% думають, що українці обурені корумпованим режимом Януковича.
Якщо коротко, то свідомих людей які не дивляться телевізор в РФ, дуже мало. Та що говорити, мені, здається, що і в Україні набагато краще не дивитися телевізор, так і нерви будуть в порядку, і відпочивати буде простіше.
Головна емоція, яку викликають у росіян події в Києві - це обурення (36%). 16% - співчувають, трохи менше - відчувають страх, 14% байдужі і 12% - роздратовані. Водночас переважна більшість - 65% - опитаних відзначили, що не мають симпатій ні до однієї, ні до іншої сторони.

Більшість моїх друзів з РФ, переконана, що у нас революція виникла через те, що захід вирішив відділитися, і Україну ділять пополам. Також, я багато чув, про те, що у нас революцію проводять бандерівці, які хочуть заборонити російську мову, а також напасти на Москву, я не сильно уявляю, як 200 чоловік з бітами може це зробити, але мої друзі в це вірять, що для мене є найвищим показником пропаганди.

революція, РФ, пропаганда, путін

Previous post
Up