Другий розгін майдану. Причини.

Dec 19, 2013 20:51

11 грудня, був другий розгін майдану, як він закінчився всі знають, вперше за довгий період, я побачив, що ми нація, і ми єдині, коли таксисти зупинялися і підбирали незнайомих людей, коли дзвонили дзвони церкви, коли люди просто бігли на допомогу, і по зову людей зібралося близько 15 тисяч, за декілька годин посеред ночі.

Але як на мене, для того, щоб розігнати майдан вдруге у Януковича мали б бути причини, при чому достатньо вагомі. Я б виділив наступні:
1)    Недооцінка людей.
2)    Нерозуміння ситуації, яка відбувалася на майдані.
3)    Вимоги від РФ, заспокоїти ситуація перед підписанням документів.
Розгін в будній день, набагато ефективніший ніж в вихідний, оскільки в Києві перебуває не так багато людей, які приїжджають на вихідні мітингувати, і таким чином такий розгін мав би бути ефективнішим, якби не люди, які вночі прибігли на допомогу.
Влада на чолі з гарантом, вже вирішила, що перемогла, і майдан здався, і скоро сам розпадеться, але виявилося, що майдан просто перечекав момент, і знову почав функціонувати, ще з більшою силою.

«Секретне» підписання документів 17-го грудня вимагають від Януковича рішучих дій, і вочевидь Путин, сказав, Януковичу, що потрібно розігнати майдан, оскільки, він не хоче масових протестів, в РФ ця практика вже давно працює.
Але якщо подивитися, на події дня що передував розгону, то можна помітити, що затриманих почали потроху випускати, долар доволі не очікувано для мене в той день втратив декілька копійок, таке враження, що влада намагалася заспокоїти ситуацію, але то було затишшя перед бурею…

Тепер, по ситуації з підписаними документами, їх підписання дозволило виконати найголовніше завдання ВРУ , це затвердити проект бюджету, оскільки тепер у нас є ціни на газ, і основні макроекономічні показники, що в принципі означає, що останній хід Януковича був атакуючий. Позиції опозиції(вибачте за тавтологію), серйозно шатнулися, як тепер донести до народу, що для нас підвищення цін краще ніж, їх зниження?

свобода, євромайдан, евромайдан, причини, розгін, тарифи

Previous post Next post
Up