Майдан. Розчарування

Dec 03, 2013 21:29


«білі починають і програють» шахм.Верховна Рада не змогла відправити уряд Миколи Азарова у відставку. Відповідне голосування відбулося у парламенті у вівторок. За відставку уряду Миколи Азарова проголосували лише 186 народних депутатів. Примітно, що за відставку Азарова проголосували 1 депутат від Партії регіонів та 1 депутат-комуніст.

Таким чином влада утримала свої позиції, і сьогодні навіть DOSS-атаки зменшилися, оскільки, у владі вже зрозуміли, що їх не скинуть.
Опозиція виявилася просто беззубою, чи безхребетною, називайте це як хочете, але втратити такий шанс, це треба вміти! Люди самі зорганізувалися, вийшли на майдан пробули на вулиці тиждень на морозі, холоді, зморені, і голодні, але вони стояли, наче такий шанс дається тільки раз.
Ситуація склалася така, що люди повірили, що вони можуть щось змінити, і так було до 1-го грудня, коли мільйонна громада стояла на вулицях столиці України, і всі ми вірили у світле майбутнє, що можемо сьогодні і зараз змінити Україну, так, як ми хочемо.

Але, сталося те чого ніхто не очікував, опозиція в складі всім відомих політиків, не провела зборів підписів на референдум, коли для цього було достатньо людей, і назбирати 3 млн. підписів, можна було на протязі одного дня, це мав би бути план «Б». План «А», сьогодні провалився на голосуванні у ВРУ, коли відставку Азарова, прогнозовано не підтримали ПР, і щоб там Тягнибок не казав, але страх у ПР набагато більший ніж совість.

Також залишається секретом, чому опозиція не домовлялася з комуністами, які навіть мали свій проект відставки уряду, і були згодні за нього проголосувати, аби тільки їх допустили, до розробки законопроекту. Я думаю, що нічого страшного не сталося, якби для досягнення загальної цілі, опозиція плюнула на свої принципи і пішла на переговори з комуністами.
Таким чином влада утрималася... Біда в тому, що і уряд, і президента можна було відправити у відставку, але за підсумком у відставку не піде навіть уряд.
Україна рухається до великого розчарування. Пройде максимум тиждень, і прості мітингувальники зрозуміють, що всі "здохли". Вони розійдуться по домівках, і більше ніколи не стануть виходити на майдани з вимогою змінити своє життя на краще.
Я сумніваюся, що щось зміниться на виборах 2015 року, нинішні лідери довели, що навіть саму виграшну позицію можна програти, як сказали б в шахах: «білі починають і програють».
Тріумфально для Януковича завершиться цей рік. На жаль… На превеликий жаль.
Напевне, залишилася ще надія, хоча ні… залишилося тільки диво!

майдан, революція, влада, євромайдан, евромайдан, Україна, опозиція

Previous post Next post
Up