Євромайдан. Міфи і реалії

Nov 26, 2013 19:57


С правдой надо жить, как при огне:
ни сильно приближаться, чтоб не ожег,
ни далеко отходить, чтобы холодно не было.
ДиогенПройшло декілька днів з початку євромайдану, і тепер саме час робити перші висновки, щодо наших перспектив, при чому висновки, які будуть опиратися не на здогадках, а на реальних фактах.

Прихильники і противники євроінтеграції, мають свої за і проти асоціації, але давайте їх розглянемо. Прихильники розповідають нам про «європейські цінності», а противники, про одностатеві шлюби. При чому, як одні так і інші, розповідають нам відверто байки, обходячи стороною дійсно важливі питання, такі як безробіття(особливо серед молоді в ЄС 60%), закриття виробництв, порожній бюджет.
В першу чергу повинно людей хвилювати чи буде робота, ніж те чи будуть у нас європейські цінності, і я думаю, якби на майдан вийшли всі категорії населення, а не студенти, які при всій повазі, але ще не є достатньо свідомими людьми, і не розуміють всіх складнощів життя, а просто хочуть нового життя, життя без кордонів, подорожувати Європою.

На євромайдані жодного соціального гасла, тільки привіти Путіну, що він не відпускає Україну в Європу. Та Янукович Путіна і сам боїться. Саме тому всі капітали наших олігархів знаходяться у Європі, а не в РФ. Янукович розуміє, що в Європі де діють закони, йому нічого не буде, а от у РФ, неважливо скільки грошей, чи впливу ти маєш, долю Тимошенко повторювати він не збирається.
Особливістю цього майдану, є те, що ніхто не скандує боротися з нерівністю, бідністю, безробіттям(я вже зазначав, % безробіття серед молоді в ЄС), високими цінами. Інколи виникає таке враження, що якщо ми підпишемо угоду про асоціацію, то все зникне саме собою, усі як в казці, стануть одразу багатими європейцями, з повним бюджетом, гарною роботою.
Але це все не так, і тому ніхто з головних агітаторів не говорить про ціну, яку доведеться заплатити українцям на шляху в ЄС, також дуже мало в пресі інформації про вимоги МВФ до України, а саме: вето на підвищення з/п бюджетникам, підвищення внутрішніх цін на газ для населення!
Саме відсутність достовірної інформації про асоціацію серед більшості мітингуючих, і дає їжу для поживи євроінтеграторів, які стоять не за добові, а за ідею, а такого навіть майдан 2004 року не бачив. При чому ідея побудована на страху, що якщо ми завтра цього не зробимо, то цього вже не буде ніколи.

Україна не повторить шлях прибалтів, або шлях Польші, на ці країни у ЄС були гроші, тепер же країн, які сидять на шиї у ЄС вистачає, і тому Україні необхідно буде шукати вихід самій. ЄС буде розраховувати на Україну тільки, як на сировинний центр, наші технології застарілі, і незважаючи на те що ми маємо кваліфіковані кадри(щоб там не казали про нашу освіту, але Україна перша за кількістю патентів, правда остання за їх впровадженням), нікому така співпраці не потрібна(хоч вона й має великі перспективи).
Але найгірше, що це все є ніщо інше як обман, піар, називайте як хочете, але тільки так можна отримати гарантоване місце в кріслі президента після 2015 року. Лідери євро майдану ніколи не змінять діючу систему, вони тільки хочуть зайняти місце Януковича. Ніхто ж не відмовився від участі у виборах 2015 року, за підписання асоціації з ЄС через 3 дні.

правда, влада, євромайдан

Previous post Next post
Up