Альтернатива ПФУ?

Nov 16, 2013 15:19

Не так давно в пресу просочилася інформація, про те, що в ПФУ не має грошей для того, щоб виплачувати пенсії, і він змушений брати кредити для того, щоб покрити всі виплати населенню.

Через те виникає цілком нормальне питання, а що буде далі, з тими заощадженнями, які вже є в ПФУ від молоді, оскільки, пенсійна реформа передбачає накопичувальну систему внесків, яка зараз в принципі не може бути реалізована, оскільки, для такого механізму необхідно, щоб ПФУ був не дефіцитний, а навіть профіцитний.

Зараз такої ситуації в ПФУ не спостерігається, а це значить, що молоді вже сьогодні потрібно подумати про своє майбутнє, і однозначно що в 65, або 70 пенсія буде та такому самому рівні, як зараз низька, за яку важко буде вижити.
Шляхи вирішення цієї проблеми потрібно шукати зараз, і для мене можливі декілька варіантів, або всі варіанти в купі:
1.  Особисті накопичення
2.  Пасивні доходи
3.  Доходи від нерухомості
Особисті накопичення - по суті, це те що Ви накопичили на протязі життя на своєму банківському рахунку(можливо депозитному). Джерело доходів для цих накопичень можливе найрізноманітніше, від розвантажування машин, до екзотичного фрілансу.
Пасивні доходи - доходи від цінних паперів, акцій, сайту(якщо маєте гарний сайт, і здатні заключити декілька нормальних договорів з рекламодавцями), реклама на авто. При чому, що якщо у Вас немає грошей, на квартиру, або машину, то сайт можна створити безкоштовно, тут все залежить тільки від Вас.
Доходи від нерухомості - тут все просто здачі квартири в оренду, при чому якщо маєте трикімнатну квартиру, то здавати можна її, а самим жити в однокімнатній і т.д., варіантів є безліч все залежить від Вашої фантазії, і можливостей.
Доходи можуть бути різні, але також додатково необхідно враховувати ситуацію в країні, оскільки, всі ми пам’ятаємо, як знецінювалася гривня, або піднімалася в ціні нерухомість. Інколи буде дуже важливо правильно конвертувати свої заощадження з ліквідних у неліквідні, з грошей у квартиру, або повернути знову у гроші.

влада, кабмін, кредит, ПФУ

Previous post Next post
Up