"Непереможені" у Київському медіа-кіноклубі 02.12.09

Dec 01, 2009 13:06

Фонд ім. Фрідріха Еберта та Молодіжний правозахисний центр з нагоди Міжнародного дня інвалідів (3 грудня) запрошують журналістів та блоггерів, режисерів-документалістів і громадських активістів,

2 грудня 2009 року, о 18.30,

взяти участь в останньому цьогорічному Київському медіа-кіноклубі.

У програмі - показ документальних телевізійних фільмів з циклу «Непереможені» режисера Лариси Наумової. Фільми виробництва продакшн-студії "Timecode Production": www.timecode.com.ua

У циклі фільмів «Непереможені» йдеться про людей, котрі проживають свій день у боротьбі - у боротьбі за «здорове тіло», а разом з тим і «здоровий дух»; він про людей з обмеженими фізичними можливостями та необмеженою силою духу. Драматичні долі людей, котрі перемогли свій біль, страхи та упередження, які досягли висот у спорті, мистецтві та сімейних стосунках… Вони ніби існують в іншому світі, який, проте, знаходиться зовсім поруч.

“Доки я дію”

Михайло Хусківадзе увійшов в історію спорту завдяки унікальній техніці стрільби з луку, своїм вмінням передати ту любов до стрільби, яку відчував він сам. Та небагато кому відомо, що спортивну методику, визнану в світі, вперше випробував на собі стрілець, позбавлений однієї руки. Михайло Хусківадзе - боєць, який сміючись над своєю інвалідністю, живе, а отже - діє.

“На ногах”

Вона хотіла бути акторкою, як і всі юні дівчата, але доля поставила їй підніжку. Залізні колеса примусили дівчину дивитись на світ по-іншому - вона втратила обидві ноги. Про режисуру та акторство годі було навіть мріяти. Та Олена все-таки втілила свою мрію, ставши хореографом. Унікальна доля, сила волі та пристрасть до життя - в цьому вся Олена Чинка.

“Тиша”

Світ без шуму моря та дощу, світ без музики та тихого перешіптування, світ без голосу власної дитини - таким є світ нечуючих, та мало хто знає наскільки він є багатим в іншій площині, яку нам не зрозуміти. Олександру вдалося заперечити поширений стереотип - глухий не може танцювати. Він подолав 4 тисячі кілометрів, аби потрапити до київського театру міміки і жесту „Райдуга” - театру, який наповнив змістом його життя.

Серед гостей клубу - режисер циклу фільмів «Непереможені» Лариса Наумова та герої фільмів: Олена Чинка і Олександр М’ягких.

Олена Чинка - хореограф; танцівниця. Танцями займається змалку. Втрата ніг не обірвала її сценічне і танцювальне життя. На сьогоднішній день вона не тільки танцює сама, а й працює як хореограф над власними хореографічними номерами та номерами своїх вихованців. Творча натура. Працювала на телебаченні, виступала у якості фотомоделі… Довгий час - викладач та хореограф балетної студії «Геліос». Вихованці Олени Чинки мають численні нагороди українських та міжнародних танцювальних фестивалів.

Олександр М’ягких - Заслужений артист України, хореограф, актор театру міміки та жесту «Райдуга» при культурному центрі «УТОГ». Приїхав до Київа з Барнаула, щоб займатися улюбленою справою, виступати на сцені. Себе визначає більше танцівником, хоча у театрі регулярно виходять драматичні вистави за його участю. Працює хореографом в танцкласі, помічником режисера під час підготовки хореографічних номерів та вистав, актором.

Метою медіа-кіноклубу є популяризація демократичних і соціальних цінностей шляхом показу переважно документальних фільмів та проведення публічних дискусій за участи громадсько-активних журналістів та запрошених експертів на важливі соціальні теми, підвищення журналістського інтересу до зазначених тем, наближення представників експертного середовища до медійників та привернення уваги громадськості до світового та українського документального кінематографу.

Медіа-кіноклуб збиратиметься у новому приміщенні арт-галереї "Худграф"за адресою: бульвар Т.Шевченка, 33 (вхід до бізнес-центру, 2ий поверх). Реєстрація: Ольга Веснянка, vesna@prostirzmin.org, 050 3346604.

ПРО РЕЖИСЕРА

Лариса Наумова

Народилася в 1977 році. Закінчила кінофакультет Київського університету театру, кіно та телебачення (2000).

ФІЛЬМОГРАФІЯ
1997 кінофільм «Привид часу».
1978 кінофільм «Смак заліза».
2000 телевізійний фільм «Атлантида». В 2001 році «Атлантиду» визнано кращим неігровим фільмом міжнародного студентського фестивалю «Пролог».
2002 цикл документальных телевізійних фільмів «Земляни», «Неправильно покладені речі», «Інша енергія», «Дім», «На двох колесах».
2008-2009 цикл документальних телевізійних фільмів «Непереможені».
2009 фільм «Тиша» - лауреат міжнародного фестивалю телевізійних фільмів у Ханти-Мансійську «Золотой бубен» в номінації «Телевізійний портрет».

Фото з минулорічних зібрань Київського медіа-кіноклубу:
http://www.fes.kiev.ua/img/photo/kklubn2.htm
http://www.fes.kiev.ua/img/photo/kklubnn.htm
http://www.fes.kiev.ua/img/photo/kino_zz.htm
http://www.fes.kiev.ua/img/photo/kino_vpered.htm
http://www.fes.kiev.ua/img/photo/azer.htm
http://www.fes.kiev.ua/img/photo/kino.htm

Україна, активізм, українці, права людини, Київ, дискусія, журналістика, кіно, телебачення, відео

Previous post Next post
Up