"Зелені активісти" з Німеччини кличуть українців спільно боротися проти атомної енергетики.

Jan 07, 2011 11:13

Німецькі «зелені» активісти закликають українських екологів не залишатися байдужими до розвитку атомної енергетики Масові протести проти розвитку галузі нещодавно потрапили у центр уваги німецького суспільства.

Засновниця міжнародної організації Gender CC (Жінки за кліматичну справедливість) з Берліна Ґотелінд Альбер переконана, що будівництво нових реакторів, як і подальша експлуатація старих - є дуже небезпечною тенденцією в Україні. Альбер, яка є, зокрема, експертом щодо адаптації до змін клімату та «зеленої енергетики», каже, що атомна енергетика не є такою «чистою» щодо викидів парникових газів, як це часто намагаються представити: «Якщо ви подивитесь на так званий повний цикл роботи АЕС, все це - не нейтральне щодо вуглецю і також впливає на клімат, і впливає на кожного», - каже вона.

Водночас, реактори самі по собі небезпечні, завжди є ризики надзвичайних ситуацій, і як вказує експерт, таке може траплятись всюди - не лише в Україні. У Німеччині теж ж ризик - це тероризм. «Оскільки терорист може взяти літак і спрямувати його на атомною станцію», - попереджає Альбер (http://climatechangemedia.ning.com/profile/GotelindAlber).

Далі: http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14755094,00.html

У тві: «Зелені активісти» з Німеччини кличуть українців спільно боротися проти атомної енергетики http://tinyurl.com/29w4ejf

антиатом, жіночка, моє, активізм, Німеччина, ФРН, еко

Previous post Next post
Up