«Сила безсилих» до річниці Оксамитової революції 1989 р. - у Київському медіа-кіноклубі

Nov 08, 2010 14:26

Фонд ім. Фрідріха Еберта та Молодіжний правозахисний центр разом з
Посольством Чеської Республіки в Україні
запрошують

журналістів й журналісток, блогерів та блогерок, режисерів та режисерок-документалістів

11 листопада 2010 року о 19:00

взяти участь у Київському медіа-кіноклубі.

У програмі - перегляд документального фільму «Сила безсилих» ("The Power of the Powerless") режисера Корі Тейлора та зустріч з паном Вітєзславом Півонька, тимчасовим повіреним у справах Чеської Республіки в Україні.

Показ стрічки «Сила безсилих» у Київському медіа-кіноклубі присвячений річниці початку Оксамитової революції у листопаді 1989 року.



Посмотреть на Яндекс.Фотках

Картина «Сила безсилих», в якій диктором за кадром виступив лауреат премії "Оскар" американський актор Джеремі Айронс, досліджує комуністичну спадщину Чехословаччини та способи її позбутися: часи залізної руки сталінського уряду 1950-х років, бурхливу політичну активність періоду Празької весни 1960-х років; жорсткі реакції 1970-х, і, нарешті Оксамитову революцію 1989 року.

В основі фільму - історія забороненого драматурга Вацлава Гавела і його колег-дисидентів, які протягом двох десятиліть виступали проти тоталітаризму. Кульмінацією фільму є студентський рух у Празі, що призвів до Оксамитової революції у 1989, спонукав вийти на вулиці півмільйона людей і зробив Вацлава Гавела Президентом. У фільмі представлені рідкісні і незнайомі широкому загалу інтерв'ю з ключовими фігурами безкровної революції, у тому числі, й з самим Вацлавом Гавелом. Ще більшої актуальності для молодої аудиторії надає участь у картині молодих чехів, які засвідчують про забуття чехами значної частини сучасної історії своєї країни.

image Click to view



Знятий лауреатом Emmy Корі Тейлором у 2009 році, фільм «Сила безсилих» транслювали у 40 країнах у 10 телевізійних мережах, був представлений на 20 міжнародних кінофестивалях, отримав кілька нагород, і нині бере участь у кінопоказах на підтримку дисидентів і правозахисників у недемократичних країнах, включно з Бірмою.

Перепрошую, шановні колеги,

з технічних причин змінено місце проведення клубу.

Тепер це:

Медіа-кіноклуб збиратиметься у Кнайп-клубі «Купідон» за адресою: вул. Пушкінська, 1 -3/5.

Прошу зробити відповідні зміни в анонсах на веб-сайтах.

Дякую за розуміння, і до зустрічі!

Реєстрація: Ольга Веснянка, vesna@prostirzmin.org, 050 3346604. Вхід лише за реєстрацією, кількість місць обмежена.

кіно, СССР, кіноклуб, welcome, пам'ять

Previous post Next post
Up