Фільми палестинських і ізраїльських режисерів у Київському медіа-кіноклубі

May 11, 2010 23:14

Фонд ім. Фрідріха Еберта та Молодіжний правозахисний центр запрошують журналістів та блоггерів, режисерів-документалістів 13 травня 2010 року о 18:00, взяти участь в останньому цієї весни Київському медіа-кіноклубі.

У програмі - показ стрічок з документального циклу «Миттєвості Єрусалима» (2009), зокрема фільм, що отримав диплом «За погляд крізь мури» правозахисного журі на фестивалі «Docudays.Ua» у Києві: «З дев’ятої до п’ятої» (Ізраїль, режисер: Даніель Галь)

Нічні переходи, високі стіни, підйоми на мотузці, мури з колючим дротом, страх бути заарештованим чи навіть убитим - палестинці, що нелегально працюють в Ізраїлі, стикаються не лише з цим. Камера слідує за будівельниками, які йдуть на роботу в Хар-Хома, єврейський район у Східному Єрусалимі, оточений палестинськими землями.



Й інші з добірки «Миттєвості Єрусалима»:





«Автобус» (Bus )/ Yasmine Novak (Yasmine Novak )

У місті Єрусалимі співіснують паралельні всесвіти. Поряд з автобусами національної перевізної компанії Egged курсують їх зелені і білі «колеги», що належать до громадського транспорту Палестини. Вони прямують до Палестинських околиць Східного Єрусалиму, і повертаються назад, проїжджаючи над Зеленою лінією. Перетинаючи місто, автобуси перевозять мрії туристів з усього світу. Пасажири піднімаються і спускаються, неодмінно поспішають, проживаючи свої життя згідно з правилами, стінами, солдатами і дозволами. Чи дістануться вони кінцевого пункту призначення?



«Місто-гетто» (Ghetto Town)/Амбер Фаріс (Amber Fares) та Аві Гольдштейн (Avi Goldstein)

Табір біженців Шуафат розташовано на околицях Єрусалиму. Він підпорядковується місту, проте нині відокремлений від нього стіною та контрольно-перепускним пунктом. Позбавлений державних служб, табір потерпає від перенаселення, тут панують наркотики, насильство та сміття. Поза щоденною боротьбою за виживання, молода реп-група привносить власні голоси до життя табору, формуючи єрусалимський стиль палестинського хіп-хопу.



Відбудеться дискусія й зустріч з експертами Центру близькосхідних досліджень Сергієм Даниловим та Олександром Богомоловим.

Фільми ізраїльських і палестинських режисерів демонструватимуться мовою оригіналу, лише з cубтитрами англійською мовою.

Мета медіа-кіноклубу - зробити демократичні й соціальні цінності більш популярними. Для цього демонструють документальні фільми, для цього ж проходять публічні дискусії за участі громадсько-активних журналістів та запрошених експертів. Організатори прагнуть підвищити журналістський інтерес до проблематичних тем, привернути увагу громадськості до світового документального кінематографу. Медіа-кіноклуб збиратиметься у новому приміщенні арт-галереї «Худграф» за адресою: бульвар Т. Шевченка, 33 (вхід до бізнес-центру, 2ий поверх). Медіа-підтримка: портал ГУРТ

Реєстрація учасників Київського медіа-кіноклубу: Ольга Веснянка, vesna@prostirzmin.org, 050 3346604. Вхід лише за реєстрацією, кількість місць обмежена.

а ось ще корисні посилання:

http://www.il4u.org.il/Israel/Centers/Kiev/News/28_03_2010_festival.htm
http://www.docudays.org.ua/2010/index.php?option=com_content&view=article&id=223:winners&catid=25:the-project&Itemid=110
http://www.docudays.org.ua/2010/index.php?option=com_content&view=article&id=88:ninetofive&catid=38:op&Itemid=56
http://www.ir-amim.org.il/Eng/?CategoryID=151
http://www.ir-amim.org.il/Eng/?CategoryID=274&ArticleID=631
http://www.telekritika.ua/notices/2010-05-11/52886

фестиваль, права людини, Київ, дискусія, журналістика, експерти, хлопці, кіно, кіноклуб

Previous post Next post
Up