Про спортивне харчування - незавершений матеріал

Feb 11, 2014 20:21

Про спортивне харчування: власні думки та невеликий досвід.
Відразу повідомляю: я спортсмен-любитель без будь-яких значимих досягнень у велоспорті. Даний матеріал являє собою виключно мої суб'єктивні думки та спостереження.

Отже, у спорті я мав можливість стабільно використовувати тільки продукцію чеської компанії Nutrend. На сайті одного з українських дилерів можна для загального розвитку прочитати кілька статей. Наприклад Использование продуктов серии Endurodrive от Nutrend во время 60 км марафона, Пополнение энергии і тд. Але там наведені досить "сухі" рекомендації. Я ж спробую дати все через призму споживача.

Отже, я використаю відмінний від підходу даних статей принцип. Розглянемо використання конкретних продуктів:

  • Magneslife - рідина у флаконах по 25мл.. Антисудомний засіб. Діюча речовина: магній(?) 250мг/1 порція. Використовується для попередження або відвернення судом. Базове спортивне харчування, в потрібності якого я не сумніваюсь. При виникненні судом допомагає зменшити їх силу або й зовсім позбутись. Вживається безпосередньо під час фізичного навантаження і має майже миттєву дію. Кілька разів даний засіб допоміг мені боротись з позовами до судом (як у велоспорті, так і граючи в басктебол). Якщо я планую займатись активною потовиділяючею та довготривалою (більше години) фізичною активністю - ампула "рідкого магнію" завжди при собі. До недоліків можна віднести що від передозування можливі тошнотворні реакції. Не раз чув про такі реакції організму від інших і мав досвід слабкого незасвоєння великої дози особисто. Пам'ятайте про рекомендоване виробником дозування і знайте що чудодійних засобів не існує: якщо судоми почалися, то стан організму за короткий період часу відновити на 100% неможливо. Також знаючі люди рекомедують вживати саме "рідку форму магнію" за день до змагань, аби наперід наситити організм. Особисто я практикую таке тільки перед марафонами. Ціна питання близько 15грн за одноразову дозу 25мл. Має аптечний аналог у формі таблеток Магне-В6. Одна таблетка містить магнію лактату дигідрату - 470.0 мг, піридоксину гідрохлориду - 5.0 мг. Також є версії для внутрішньовенного застосування. Аптечними варіантами не користувався.
  • Anticramp - капсули. Профілактичний протисудомний засіб. Діюча речовина: магній, калій, натрій, вітаміни групи В. Вживається до фізичного навантаження. Можна проводити кількаденний курс насичення. Покликаний уникнути судом, насичуючи організм магнієм. На скільки дієво - важко сказати, так як організм може просто виводити зайві мікро- макроелементи а не насичуватись. Тим не менше, перед важливими стартами намагаюсь вживати, якщо є. Частіше замінюю аптечним варіантом. Ціна питання близько 130грн за банку 120 капсул. Має аптечний аналог у формі таблеток Аспаркам. 1 таблетка містить: магнію аспарагінату - 0.175 г (що відповідає 11.8 мг іона магнію), калію аспарагінату - 0.175 г (що відповідає 36.2 мг іона калію)
  • Продовження слідує....
Previous post Next post
Up