Amerika gauna savąją porciją sniego.

Feb 03, 2011 14:12

Sniego sukeltą stichiją iki ketvirtadienio pajuto jau 30 šalies valstijų. Meteorologai skelbia, jog šios žiemos sukeltos pūgos - didžiausios per 40 metų.




Pabandykime išsiaiškinti - kas vyksta?

Siūlau tokią teoriją: klimatas šyla, Golfstrimas kaista - oras virš vandenyno drėgsta, daugiau debesų - daugiau kritulių. Todėl matome Europą ir Ameriką po sniego kaldra.

Klausimas - kodėl Skandinavijoje fiksuojami šalčio rekordai, jeigu Golfstrimas šyla?

Atsakymas paprastas - dėl Grenlandijos tirpstančių ledynų, Golfstrimas nerią į gilumą anksčiau. Sumažėjo šilumos kiekis, kurį gauna vakarų ir šiaurės Europa.




Kitas klausimas - kaip įtakoja šiltesnis Golfstrimas sniegingą žiemą? Gal žiema turėtų būti lietinga, o ne snieginga?

Svarbus faktorius - drėgno oro savybės, drėgnas oras lengvesnis už sausą, todėl šalti aukšto spaudimo Sibiro ir Kanados frontai judą į žemo spaudimo Golfstrimo zoną. Drėgnas oras atšąla ir neša sniegą į Ameriką ir Europą. (Reiktų dar judėjimus išsiaiškinti)

Kaip įrodymą siūlau pastebėjimą - Lietuvoj visada vyraudavo vakarų, šiaurės-vakarų vėjas. Paskutinius du metus aš stebiu anomaliją - dabar daugiausia pučia pietryčių vėjas. (Čia mano subjektyvus pastebėjimas.)

Dar vienas įrodymas - apie streikuojantį Golfstrimą Europa  seniai žinojo, todėl ir statomas "Nabukas", "Severnyj Potok", "Južnyj Potok". Ar Europoje padidėjo sunkiosios pramonės? Ne. Tada kam tiek dujų? Gal namų šildymui? 

jav, pletkinu, niekalas, klimatas, golfstrimas, europa

Previous post Next post
Up