День кількох значень

May 02, 2010 14:46

Хвиля соціальних зворушень котиться бурхливим морем. Нерівність, капіталізація, відірваність від потріб суспільства штовхає знову й знову на боротьбу й відстоювання власних прав. Це для тих, в кого 1 травня не є лише образчиком червоних прапорів, кульок та високих поглядів вождів з картонною пикою. Для тих, хто протистоїть системі в її сучасному, ганебному прояві. Для тих, хто відчуває дійсну глибинність значення цього дня. 
Потужний день, сильні тиждень до нього та після, наче електричний... Збуджуючий на дію та спротив.  Це не лише пробудження Природи та весняний бунт гормонів. Гм, календа майя, пробудження Богині для греків, починаючи з 5 стор. до н.е. Вогні Бела, кипучі та бурхливі, в яких відтворюється сутність Кельтського року. Белтейн вабить молодих закоханих продовжити традицію Бога та Богині та разом із весною кохатися в березняку. Один з днів народження Будди. День Живи, сили оживаючої й бурхливої, потужної, що зворушує кров. 
Корінь активності полягає в сутності цього дня. Він небайдужий, молодий і бурхливий. Живімо його корисно, діями своїми прославляючи та запалюючи тих, хто поряд. Мені до прикладу достатньо поодинокої акції та виходу в ліси. 

традиції, свято

Previous post Next post
Up