плетені вечори

May 28, 2010 12:55

Вони нарешті можуть стати вечорами вишивальними - епопея плетіння з вишивкою стрічками тимчасово завершила своє коло. Я виконала свій план номер раз - чохлики для окулярів від сонця та мобільного дочекалися свого остаточного нічного посвячення.
.



Кожна річ, створена руками - жива і має свою душу. Рукотворення - це особливий вид медитації, тому в багатьох випадках деякі речі навмисне в"яжуться у особливому стані. В мене є пелеринка для роздумів і шкарпетки для свідомого сну. У витвір можна вплести дещо, можна його звідти випустити - це думки, що втілені нитками у візерунок прядива, емонації та конкретні цілі. Плетені та мереживні речі можуть використовуватись, як носії емоцій, таке собі нитчане консервування.
Захоплюють старовинні мережива - як і вишиті речі дуже вже колись схопили фон майстрині - через роки можна відчути настрій, емоції, стан та вік майстрині, швидкість та вправність її пальчиків - достатньо одного дотику.
Для створення плетених  артефактів використовую лише натуральну нитку. Врешті, чому б не перетворити таку напівгламурну штучку, як чохлик, на оберіг. Та й плести-прясти з синтетики - нецікаво, мало душі в такій нитці. Прядиво повинно гріти, наповнювати, палахкотіти. З прядива можна звити мотузку або фітільку для свічки, воно пахне й відчувається особливим світлом.  Шкода, що натуральних стрічок в нас не знайдеш, шиєш вже тими, що є
Величенькі прикраси шийні - то слінгобуси для малисика. Зранку мала натягнула вже й гралася, тягла до рота (бусини зробила на зразок слинопоглинача, бо зубчики ріжуться й слинка тече-ой Леле). Одна велика рожева бусина з дзвоником мелодійним, друга зелена - з брязкальцями. Різнокольорова - шелест має, а маленька "в павутинні" - просто собі м"яка. Чорний екопластик - інші бусини, зав"язочка на дерев"яних. Нитка - бавовна фарбована.
Тепер можна допрацьовувати вишивані речі - перелік чималий. Аве Вишивані Вечори. Як я за ними скучила. До плетіння повернуся вже скоро....

моє продовження, чари, малисик

Previous post Next post
Up