Пікет проти комерційного використання дельфінів

Dec 26, 2010 00:37


Пікет проти комерційного використання дельфінів та продажу їх за
кордон. <<Ні!>> дельфінарію у Вірменії з українськими дельфінами!

Анонс акції

27 грудня (понеділок) о 12.00 біля будівлі Міністерства охорони навколишнього
природного середовища за адресою вул. Урицького, 35 (збираємося об 11.45 ) відбудеться
природоохоронний пікет. Організатори: Дружина охорони природи міста
Києва <<Зелене майбутнє>>, Молодіжне відділення Національного
екологічного центру України.

Головні вимоги:
* Не допустити вивезення дельфінів з України до Вірменії.
* Звернути увагу керівних органів Мінприроди на ситуацію з незаконним
утриманням дельфінів в Україні.
* Зробити безстроковим Мораторій на спеціальне використання (вилучення
з природного середовища існування) китоподібних Чорного та Азовського
морів.

Контакти:
Катерина Полянська, ДОП Києва, НЕЦУ 0672664438 ktgreentree@gmail.com
Олег Андрос ДОП Києва, НЕЦУ 0975027551 greenteremky@gmail.com

Детальніше: http://pryroda.in.ua/dop-kyiv/delfini-v-delfinariyax/
Корисні сайти: http://rescuedolphin.blogspot.com/
http://pryroda.in.ua/

Пікет проти комерційного використання дельфінів
Прес-реліз

27 грудня о 12.00 біля будівлі Міністерства екології та природних ресурсів України відбувся природоохоронний пікет. Організаторами виступили: Дружина охорони природи міста Києва «Зелене майбутнє» та Молодіжне відділення Національного екологічного центру України.

Головна вимога учасників акції - зробити безстроковим Мораторій на вилов китоподібних Чорного та Азовського морів (введений Наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища України №165 від 31.03.2008 «Про введення тимчасового обмеження на спеціальне використання (вилучення з природного середовища існування) китоподібних Чорного та Азовського морів»).

На території України в Чорному та Азовському морях мешкає три види китоподібних - дельфіни афаліна, азовка, білобочка. Чисельність афалін - 5-10 тисяч особин, білобочок - не більше 4 тисяч особин, азовок - 3-4 тисячі особин, тоді як до промислового видобування дельфінів їх нараховувалося декілька мільйонів. У 1994 році всіх дельфінів Чорноморського басену було внесено до Червоної книги України, в якій вони отримали статус рідкісних та вразливих. За Законом України «Про Червону книгу України», використання цих видів дозволяється у виняткових випадках лише у наукових і селекційних цілях. Закон України «Про Червону книгу України», також прямо забороняє комерційне використання дельфінів.

Дельфінарії, які зараз збудовані в кількох містах України, не мають документів та дозволів на утримання дельфінів, при перевірках Державною екологічною інспекцією виявлено ряд грубих порушень вимог природоохоронного законодавства. Так, відсутні дозволи Міністерства екології та природних ресурсів України на утримання в неволі морських тварин, дозволи Державного комітету ветеринарної медицини. Щоразу, використовуючи дельфінів у видовищних заходах порушуються вимоги статей 7,8,25 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження».

З моменту введення мораторію на вилов дельфінів два роки тому, їх становище в природі не покращилось. Натомість дельфінаріїв стало значно більше. З завершенням 2010 року збігає термін дії мораторію, що відкриє широкі ворота зловживанням під час їх вилову.

киев

Previous post Next post
Up