Покращити®™ журнал ЖЖ до платного рахунку виключно платними репостами ?

Mar 18, 2013 05:47

Оригинал взят у bihanskyy в Покращити®™ журнал ЖЖ до платного рахунку виключно платними репостами ?

Вчора познайомився з новою (для мене) фічою - ЖЖ жетонами і платними репостами.

І ось вирішив провести експеримент - заробити на Покращення®™ свого журналу ЖЖ до платного рахунку виключно платними репостами.

Стисло про можливості заробітку:

Платний репост - один із видів постів в Живому Журналі. Платний репост зроблений на основі кнопки «Репост», яка з'явилася не так давно. Сенс платного репосту в тому, що за кожен репост автор запису-оригіналу (спонсор) платить певну кількість жетонів тому, хто перепостив його допис. Таким чином, автор запису отримує своєрідну рекламу в інших журналах, а той, хто перепостив допис - жетони.

Мінімальна ставка за один репост на сьогодні (офіційно від ЖЖ) становить 200 ЖЖ жетонів (мінус комісія СУП-у).

Насправді - це не так мало і тому набуває популярності і шириться рух т.з. репостів за домовленістю, де репостери і спонсори домовляються (неофіційно, на правах взаємної довіри) про взаємно-прийнятні ставки (нині вони коливаються від 10 до 100 ЖЖЖ, досить часто ставка в 50 ЖЖЖ сприймається як така, що задовільняє обі сторони).

Закономірним є і те, що ставки досить сильно залежать від соціального капіталу (СК) ЖЖ-репостера - зустрічаються спонсори, котрі пропонують певні формули розрахунку гонорару за репост на його базі. Назагал репостер повинен мати  СК ≧ 20. З меншим СК не варто навіть починати ...

Отож, щоб бути в курсі подій - я найпершевступив у дві тематичні комуни:

- досить корисну repost_tokens
- і зовсім наразі нову repost_dogovor

а також додав повну купу нових френдів, котрі активно репостять (в них інколи можна також дізнатись про гарячі пиріжки ;)

За першу добу без особливих зусиль вдалось залучити коло 750 ЖЖЖ (коло - тому що не всі перепости ще оплачено спонсорами і кінцева сума може на кілька ЖЖЖ відрізнятись від теоретичного розрахунку).

Є в цьому експерименті і певна негативна сторона (а хто обіцяв, що буде легко ?) - не всім друзям-читачам мого ЖЖ така нова активність сподобалась і дехто (не будемо показувати пальцем ...) відписався від мене. Але я був готовий і до цього ... експеримент вимагає жертв ;) - адже ми завжди десь втрачаємо, але ж замість цього десь і здобуваємо.

Щодо моєї жадності - то я вирішив, що в залежності від тематики дописів, котрі репощу, буду просити від 50 ЖЖЖ і більше. З моїм СК - це оптимальна, не демпінгова ставка. Ото-ж ... чекаю на зливу пропозицій від щедрих спонсорів. Обіцяю розглянути ВСІ пропозиції ...



репост платный

Previous post Next post
Up