Глиняный 3D-принтер. На переднем крае украинской науки

Nov 21, 2016 14:59

СВЯТО ІННОВАЦІЙНОЇ ДУМКИ
У Києві 95 українських школярів презентували свої науково-технічні розробки


Національний центр «Мала академія наук України» 15-17 листопада вже всьоме провів виставку-конкурс молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України».

Роботи учасників розподілені за сімома номінаціями: «Електроніка та приладобудування», «Матеріалознавство та перспективні технології», «Інформаційно-телекомунікаційні системи та технології», «Екологія та ресурсозбереження», «Роботехніка та роботехнічні системи», «Машинобудування» і «Технічна творчість та винахідництво». Деякі розробки можуть уже практично впроваджуватися у різних галузях науки і техніки.
Перше місце виборов і дев’ятикласник із Кропивницького Артем Артеменко (номінація «Машинобудування»), який приїхав до столиці з глиняним 3D-принтером. У роботі такого принтера використані прилади, що випромінюють електромагнітні хвилі. Хвилі перетинаються в одній точці, і глина запікається. Артем зізнався: використовувати глину як матеріал для друку вирішив задля новизни проекту, бо не чув, щоб глиною друкували предмети. А ще хлопець хоче зекономити час і сили гончарів.

Если что, по слухам там и знаменитый Ростик засветился со своим танком. Даже какое-то место высокое занял...

палата №6, Украина, наука

Previous post Next post
Up