И вновь интересная интерпретация...

Jan 26, 2014 19:09

Як дістати кокос?

Левенятко Цікавчик сиділо під пальмою, перечікуючи в холодочку, доки спаде нестерпна африканська спека, і знічев'я задерло вгору голову. На недосяжній для нього височині Цікавчик побачив достиглі кокосові горіхи. "От би дістати цю смакоту!" - подумав він, облизуючись, і спробував вилізти на пальму. Але це йому ніяк не вдавалося, левеня раз у раз скочувалося по стовбуру вниз.
За цими марними спробами його й застала велика черепаха Розумаха. "Що ти робиш?"- здивувалася вона. - У тебе нова розвага? - "Ніяка це не розвага", - з прикрістю відповів Цікавчик. "Тоді що це, скажи!" - "Я намагаюся дістати кокос. Он бачиш, один із тих, що вгорі", - пояснив він. "Але ж хіба ти мавпа, щоб дертися на височенну пальму?" - запитала Розумаха. - "Я хочу кокосового молочка!" - розприндився Цікавчик і почав лізти на пальму. Але він знову гепнувся на землю. Невідомо, як закінчилась би ця пригода для левенятка, коли б Розумаха не зупинила упертюха: "Постривай, - сказала вона.
- А хіба не краще сісти і подумати, як дістати кокос в інший спосіб?"
Цікавчик задумався. "І справді, навіщо падати, набивати ґулі, якщо можна дістати горіха простіше?" Подумайте і дайте відповідь, як дістати кокос?



Из журнала "Джмиль" за 2004 год.

Владимир Богат, рассказы-задачки

Previous post Next post
Up