Довибори в Харкові та двох ОВО до ВРУ

Oct 31, 2021 09:58



Сьогодні вибори мера Харкова, а також довибори до Верховної Ради в двох округах - по одному на Херсонщині та Черкащині.

В останній мені ці вибори особливо цікаві, адже там балотуються дві людини, з якими я познайомився в "Свободі" - Андрій Іллєнко (Голова КМО "Свободи") та Сергій Василюк, співак, лідер гурту "Тінь сонця", з яким як з музикантом грав, коли я працював в НАОНІ. Сергій вийшов зі "Свободи" і вступив до нової партії іще одного мого знайомого, колишнього свободівця, колишнього нардепа від 223 округу, пана Левченка. До речі, хто в курсі, в чому там причина виходу команди Левченка зі "Свободи"? Бо я якось не послідкував за цим. Вибори на одномандатних округах, схоже, ідуть в історію, адже нове скликання ВРУ обиратимуть уже за пропорційною системою з преференціями. Але це не останні вибори - ще як мінімум будуть довибори на Чернігівщині. До речі, у Ляшка знову шанс повернутися таким чином у Раду?

А поки питання до Харків'ян і просто тих, хто цікавиться українською політикою: яким буде Ваш прогноз на сьогодні? Чи переможе Терехов у першому турі, чи буде другий разом з Добкіним?

А взагалі, те, що у другому за населенням місті України після семи років по Майдані і війни з Росією стоїть питання, про те, переможе один ватник чи інший, це ганьба. Проукраїнські сили не змогли виставити єдиного кандидата, та навіть якби виставили? У нього що, є шанси на не те що перемогу - на вихід в другий тур?

При чому мої особисті враження від Харкова досить позитивні - чисте місто, гарний транспорт. Мабуть, за це і голосують місцеві за команду Кернеса.

А втім, побачимо, які, власне, будуть результати. Хоча це той випадок, коли несподіванка може бути тільки приємною.

вибори, Харків

Previous post Next post
Up