Recipes / Sipulipannari

Jan 07, 2009 21:55

It may look like I got bored of posting my tested recipes after the three or four times I did, but I've been planning to share more, especially since I started cooking stuff I actually like! Still in Finnish, although I'm beginning to think it wouldn't be that hard to translate. It's just the g/oz and other ways of measuring that make it complicated. Again, there's a photo of the product behind the cut, just like in the other entries (they can be found here). Anyway, I give you onion pancake... Which is way more delicious than it sounds. Recipe found on the website of Kotimaiset Kasvikset ry.

- - -

Sipulipannari
pellillinen

Taikinaan:
6 dl maitoa
4 munaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl suolaa
½ dl juoksevaa margariinia

Sipuliseokseen:
3 punasipulia
1 rkl öljyä
1 tl kuivattua timjamia tai 1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl balsamietikkaa
suolaa
mustapippuria
1 dl juustoraastetta

Sekoita taikinan ainekset keskenään ja anna taikinan turvota puoli tuntia. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi tai viipaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Mausta timjamilla, balsamietikalla, suolalla ja mustapippurilla. Anna seoksen jäähtyä. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä sipuliseos taikinan päälle ja ripottele lopuksi juustoraastetta. Kypsennä pannaria 225-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.



Huom. Itse käytin pannariin täysmaitoa, viisi pientä punasipulia ja ainakin 2 dl raastettua emmentalia.

recipes, food

Previous post Next post
Up