Озеро Росохан

Sep 30, 2011 22:33



Маловідоме гірське (1120 м ) озеро що розташоване на схилах хребта Аршиця. Живиться водами г. Верх-Менчелик (1554 м). Довжиною 50-70 м (45 пар кроків Х 5 Х 29,5 розмір=66м) , шириною біля 20 м. Глибина 4.0-4,5 м, в залежності від опадів.

Явного вхідного і вихідного русла не має. Дно камянисте без ознаків грунту чи піска.На дні озера велика кількість затоплених колод. Незважаючи на це оз.Росохан характеризується кришталево чистою, холодною, на смак приємною, водою. В озері ознак життєдіяльності макроорганізмів не спостерігається. Кілька спроб розвести тут рибу успіхом не увінчались. Вкрай бідний підводний рослинний світ озера навіює думки про необхідність проведення аналізу складу води (скажем на вміст срібла, цинку , тощо). Якщо десь існує вода мертва, то її мабутьможна знайти тут. Значно нижче озера на дорозі спостерігається характерний вихід підводного русла, де власне формується гірський потік, який впадає в р.Мшана

Загадкову інтригу внесла помилка в відомій 500-метрівці "Центральні горгани" 2003р. видання, де оз. Грофянський став (а старі люди памятають що до інтенсивних вирубок Грофянський став виглядав озером) одержало другу назву оз.Росохан Ed.ua (звідси)

фото, гори

Previous post Next post
Up