"К книге фактов". Подлинная история манипуляций СБУ

Nov 25, 2009 17:47

"К книге фактов": продолжение

Помните, как Вятрович со товарищи размахивали документом "К книге фактов", пытаясь доказать, что оуновцы не участвовали в Львовском погроме 1941 года? Документ тогда сразу раскритиковали: я в России, а Иван Химка в канаде показали, что это документ не 1941 года, а 1943-1944 и создан исключительно с пропагандистскими целями. Потом Иван Химка и Тарас Курило нашли в ЦДАВОВ распоряжение Краевого провода ОУН о создании этой самой "Книги фактов". И, наконец, последний удар нанес сейчас Марко Царинник:

"За деякий час в Україні було скликано прес-конференцію, на якій СБУ оприлюднила інформацію, що нібито знайдено документ, який свідчить про непричетність ОУН та "Нахтігалю", у складі якого служив Шухевич, до репресій проти єврейського населення. СБУ також оприлюднила в електронній формі кілька документів, зокрема машинопис, який був нібито хронікою подій у Львові в липні 1941 року. У машинописі йшлося про те, як СС закликало ОУН до каральних дій проти євреїв, проте провід Бандери на це не погодився. Лише після війни, 1960 року, в зв’язку з гучною справою Теодора Оберлендера (міністра ФРН у справах емігрантів. -"«Лівий берег") радянські спецслужби, мовляв, сфабрикували факти участі ОУН у єврейських "чистках".

Я уважно прочитав фрагмент цього документа із заголовком "Книга фактів" і наприкінці звернув увагу на одну вкрай суперечливу інформацію: "Бандеру ув’язнено майже до кінця війни". Отже, це ніяк не могло бути хронікою 1941 року, адже текст писався, коли про кінець війни було відомо.

Коли ж я звернув на це увагу представників архіву СБУ, то версія цього документу з п’яти сторінок, вивішена перед тим на сайті СБУ, була урізана до трьох. Зникла, зокрема, остання сторінка машинопису з натяком на пізнє, фактично післявоєнне походження тексту".


Как трудно фальсификаторам из СБУ жить, все их обидеть норовят. И в России, на Украине и даже в Канаде.

фальшивка, сбу, оун, нахтигаль

Previous post Next post
Up