На тій неділі отримав олію холодного віджиму на дерев'яному пресі: рижикову, гірчичну, конопляну. Ідея була поэкспериментувати з оліями та замінити магазинну соняшникову, яку я використовував у вигляді добавки в хліб.
Отже, власні висновки такі...
Олія рижикова в хлібі зовсім не сподобалась 😔, бо має дуже виражений специфічний запах. Тепер тільки використовувати на жарку...
Олія гірчична в хлібі дуже сподобалась 🥰. Хоч вона й не має вираженого присмаку, але смакові та ароматичні нотки все ж вгадуються, та й загалом, структура тіста та м'якошу, як на мене, змінилась на краще, хліб став пухкіший та смачний.
Конопляна олія дуже корисна🤪: багата на омега-3 і омега-6 - поліненасичені жирні кислоти, рекомендованих для профілактики та лікування серцево-судинної, нервової системи. Багата антиоксидантами, вітамінами, мінералами. Але її, як і олію льнянну, не можна нагрівати. Я це знав, тому брав її для приготування еліксиру здоров'я ))
Теперь хочу спробувати олію соняшникову, віджату на дерев'яному пресі.