В Одесі зірвали виступ Shen Yun

Jun 05, 2010 00:03

До останнього сподівався, що потраплю на концерт Shen Yun. Я його бачив до цього тільки в Інтернеті. Тож придбав квитки в Одесу, забронював білета на концерт, знайшов місце проживання - це мав бути чудовий відпочинок в Одесі. Але по приїзді в Одесу, коли я зателефонував агентові з продажу, щоб отримати білет, то він мене повідомив, що концерту Shen Yun не буде. Сказав, що МЗС спочатку видало, а потім анулювало візи деяким учасникам трупи, що на 17.00 буде прес-конференція, і я можу прийти і висловити своє обурення ЗМІ. Я так і зробив. Я дійсно був дуже засмучений і майже всю прес-конференції тримав афішу Shen Yun в руках, виражаючи своє обурення.



Стенограма відео

Приїхав у Київ розгніваний на МЗС, на нашу владу. Думав, як так можна. Мистецтво ж не має кордонів. Це ж унікальний концерт. Де ще можна побачити справжній китайський танець, справжню китайську традицію? Хіба ми не заявляємо, що хочемо дружити з КНР? То чому ж ми ігноруємо їхню культуру? Китайське посольство ноту протесту прислало. І що тепер? Цікаво, які справи можна мати тоді з країною, яка чинить перешкоди поширенню своєї власної культури? Адже, хто хоча б раз побачить концерт Shen Yun, той назавжди полюбить Китай. Чи може, в Китаї давно вже інша культура - партійна, і жодної іншої влада КНР не визнає? Ви б погодилися мати справи з некультурною людиною? Яка надає ваги тільки бізнесовим інтересам, нехтуючи культурою, а отже і духовністю, моральністю. На мою думку, це небезпечно. Власне, мені здається, що ми Китаю потрібні більше, ніж Китай нам.

Приїхав я у Київ, а тут… вбивство Ігоря Індило, нищення парку ім. Горького в Харкові - беспредєл. А я бідкаюсь через концерт… А тут, виявляється, світ збожеволів…

І все одно я хочу бачити цей концерт!

українці, Відео, Китай, Україна, Бувальщина, Сказати хочеться

Previous post Next post
Up