Французький художник Крістіан Гемі намалював “Да Вінчі” на стіні окопу

Jun 14, 2023 15:33



Портрет Дмитра Коцюбайла, “Да Вінчі”, намалював французький стріт-арт художник Крістіан Гемі, також відомий як С215. Його нова робота з’явилася в окопі під Бородянкою. Це вже далеко не перший витвір митця в Україні.

Про це розповідає NV.

Крістіан Гемі розповів на своїй сторінці в Instagram про свою нову роботу. Він намалював українського бійця, героя України, Дмитра Коцюбайла з позивним “Да Вінчі” на обшитій дерев’яними дошками стіні окопу під містом Бородянка на Київщині. У лютому-березні 2022 року тут точилися жорстокі бої через спробу армії рф захопити Київ.



“Портрет Дмитра Коцюбайла, він же Да Вінчі (1995−2023), одного з найбільш шанованих українських героїв, який пішов в українські війська у 15 років і був наймолодшим командиром України, на чолі відомого елітного підрозділу “Вовки”. Смерть да Вінчі в Бахмуті викликала глибоке хвилювання всієї України. Нагороджений орденом Героїв України та державним похороном”, - написав Гемі, пояснюючи своїм підписникам значення своєї роботи.





Наприкінці квітня на одній з адміністративних будівель Верховної Ради України Крістіан Гемі намалював бійця Олександра Мацієвського, який був розстріляний росіянами після слів “Слава Україні!”.






У центрі Києва з’явився мурал, присвячений українському захиснику Олександру Мацієвському. Фото - Instagram/christianguemy

Також за свій новий приїзд французький художник намалював ще кілька стінописів - портрети Лесі Українки, Любові Панченко, закоханій парі людей похилого віку, маленькому хлопчикові, а також закінчив свій мурал з портретом Тараса Шевченка.







Зараз у Києві готується до відкриття виставка робіт французького художника, який від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну створив чимало робіт в Україні.



Вперше Крістіан Гемі приїхав до Україні у березні 2022 року. Відтоді в Україні - у Києві, Київській області і Львові з’явилося чимало його робіт. За словами міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка, Гемі мріє намалювати в Бахмуті портрети загиблих українських героїв.

У Львові, на площі Галицькій, відкрили новий фонтан. Він присвячений Герою України Дмитру “Да Вінчі” Коцюбайлу та всім добровольцям російсько-української війни.

Всі фото - Instagram
Джерело - bituk.media

Мастер, Украина, Стрит-арт, Франция, Сейчас, Война, Россия

Previous post Next post
Up