Крапфени

Jan 20, 2013 18:04

Крапфени - це австрійські пончики з начинкою, які традиційно подаються до новорічного столу. Їх же дають рядженим на гостинець. Принцип приготування практично той же, що і у берлінерів, але пропорції дещо інші.



Інгредієнти:
125 мл молока
20 г свіжих дріжджів (або 7 г сухих)
250 г борошна
2 жовтки
35 г цукрової пудри
40 г вершкового масла
1 ст. л. рому (або коньяку, або горілки)
щіпка солі
цедра одного лимона
повидло, джем, варення для начинки

Приготування:
Половину молока нагріти до 30г.С, розчинити дріжджі, додати трохи борошна і замісити в'язке тісто. Поставити в закритій посуді підходити в тепле місце.
Змішати жовтки з просіяної пудрою, додати ром, цедру і сіль, збити в піну.
Коли тісто збільшиться в об'ємі в 2 рази, розігріти молоко що залишився , додати в нього масло і борошно і замісити разом з опарою і жовтковою масою.
Розділити тісто на частини по 40 г, сформувати кульки і покласти на посипану борошном серветку. Кульки присипати борошном, придавити обробною дошкою, щоб вони трохи розплющилися (але сильно не тисніть), накрити рушником і дати добре піднятися.
Випікати крапфени в гарячій олії при температурі 170г.С спочатку верхньою стороною вниз, потім перевернути. За допомогою кондитерського шприца ввести усередину джем. Подавати, посипавши зверху пудрою.
Смачного.

#cмачного

Previous post Next post
Up