Еще немного о вкусной и здоровой пище.

Mar 13, 2014 12:12

Давно собирался похвастаться. Понемногу осваиваю любимую китайскую кухню. Последний раз это была:

Свинина гун бао (Kung Pao Pork)

Вот она на сковороде


А так она выглядит уже на столе.


Для интересующихся есть и рецепт, который я примерно воспроизводил.

KUNG PAO PORK

3/4 lb. lean pork, cut into 1/2" cubes (can also use chicken)
4 tbsp. soy sauce, divided
2 tbsp. each lemon juice from concentrate & sugar
2 tsp. cornstarch
1/4 tsp. crushed red pepper
2 cloves garlic, minced
2 tbsp. light olive oil
1 sm. red bell pepper, chunked
1/2 sm. onion, chunked
1/4 c. unsalted roast peanuts

Combine pork and 2 tablespoons soy sauce; refrigerate 30 minutes. Combine remaining 2 tablespoons soy sauce, lemon juice, sugar, cornstarch, crushed pepper and 1/4 cup water.
In wok or large skillet, stir-fry pork and garlic in hot oil 3 minutes, or until brown. Add bell pepper and oil; stir-fry 3 minutes. Add cornstarch mixture; cook and stir until slightly thickened. Add peanuts. Serve over rice. Serves 4.
 

кулинария

Previous post Next post
Up