Давно собирался похвастаться. Понемногу осваиваю любимую китайскую кухню. Последний раз это была:
Свинина гун бао (Kung Pao Pork)
Вот она на сковороде
А так она выглядит уже на столе.
Для интересующихся есть и рецепт, который я примерно воспроизводил.
KUNG PAO PORK
3/4 lb. lean pork, cut into 1/2" cubes (can also use chicken)
4 tbsp. soy sauce, divided
2 tbsp. each lemon juice from concentrate & sugar
2 tsp. cornstarch
1/4 tsp. crushed red pepper
2 cloves garlic, minced
2 tbsp. light olive oil
1 sm. red bell pepper, chunked
1/2 sm. onion, chunked
1/4 c. unsalted roast peanuts
Combine pork and 2 tablespoons soy sauce; refrigerate 30 minutes. Combine remaining 2 tablespoons soy sauce, lemon juice, sugar, cornstarch, crushed pepper and 1/4 cup water.
In wok or large skillet, stir-fry pork and garlic in hot oil 3 minutes, or until brown. Add bell pepper and oil; stir-fry 3 minutes. Add cornstarch mixture; cook and stir until slightly thickened. Add peanuts. Serve over rice. Serves 4.