(Untitled)

Sep 13, 2009 16:19

En muistanutkaan, miten mielenkiintoista koulunkäynti on! Täällä on varsin mielenkiintoisia oppiaineita ja yllätyksekseni myös paljon tuttuja oppilaita. Ja henkilökuntaakin muutama.

Hei kaikille! ^_^ Olen Suomi, Agita-ryhmäläinen. Minua voi kutsua myös Tinoksi. Yleensä sitä nimeä käyttää vain Su-san, mutta hän tuskin pahastuu.

Hauska tutustua!

Leave a comment

Comments 11

fararesa September 13 2009, 13:34:44 UTC
...

Reply

vaaratonmatka September 13 2009, 13:45:18 UTC
... Vai pahastutko?

Reply

fararesa September 13 2009, 14:01:02 UTC
... en kai.

Reply


onsejanna September 13 2009, 18:38:47 UTC
Jännästi tuo uutta perspektiiviä elämään tämmöinen tapa Suomen kohtaamiseen.. Aina on sitä hoettu, että Suomi on isänmaa, joka meidät kasvattaa, mutta hyvin jännällä tavalla nuoremmaksi osoittautui, minua nuoremmaksi, vaikken verrattain kovin vanha olekaan.. Ennen vanhaan sanoivat, että kova ja julma isänmaa opettaa lasta elämän tielle, mutta nyt onkin isänmaa itse lähes lapsen lailla oppimassa tietä elämään.. Nuori poika, Suomen toivo, mutta ei nimeltään Toivo.. Jännä nimi toi Tinokin, ei erityisen yleinen suomalaisessa kulttuurissa, yleisemmässä käytössä T-alkuisissa nimissä keskellä m-kirjain.. Timo helpommin suuhun sopiva, samoin kuin Neposen etunimi Tommi, ei toimisi jos olisi Tonni.. Tonnikin on jännä juttu, raha- ja rahtimääränä tuhannen arvoinen, mutta etuliitteenä muissakin suomenkielisissä sanoissa, esim tonnikala.. Tonnikalakin on sinällään jännä, ei selviä Suomen vesistöissä, mutta useimpien nuorten suomalaisten lempikala, purkissa löytyy lähikaupan hyllyltä, ulkomaisessa vedessä tai auringonkukista puritetussa öljyssä.. ( ... )

Reply

vaaratonmatka September 13 2009, 18:44:57 UTC
A-anteeksi kuinka?

Reply

onsejanna September 13 2009, 18:55:46 UTC
Niin, että kasviöljy on jännää. Kasveista puristavat nesteet, ruoassa käyttävät, säilömisessä.. Kalan säilönnässä hyvin jännä valinta, kun erikseen kuitenkin kalaöljyä myyvät tabletteina, mutta omassa nesteessään eivät kalaa myy.. Ennenvanhaanhan kalaa ei edes säilötty muuten kuin suolaamalla, nykyään ovat purkittamiseen siirtyneet.. Jännästi on kadonnut kalatiskiltä suolattu sillikin, silliä harvemmin näkee muualla kuin kalatoreilla kesäisin.. Tampereen seudulla erityisesti tarjolla, Kuopiossakin.. Jännästi voisi niitäkin soveltaa anatomiseti, mutta ei ajatuksena tunnu kovin mielekkäältä, juurikaan en halua nuoren miehen kehoa siinä mielessä ajatella.. Sillikin on kuitenkin hyvä ruokakala, jännän moneen ruokalajiin sopiva, mausteilla saa kaikenlaista aikaan..

Reply

vaaratonmatka September 13 2009, 18:58:31 UTC
Uh.. A-apua?

Reply


Leave a comment

Up